7 Ιανουάριος 2016, 16:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2016, 13:41

Η Κύπρος μπροστά σε σταυροδρόμι – Θέμα του ανανεωμένου περιοδικού «Δημοσιογραφία»

  • Η Κύπρος μπροστά σε σταυροδρόμι – Θέμα του ανανεωμένου περιοδικού «Δημοσιογραφία»

Με μια άκρως επίκαιρη συνέντευξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη αλλά και του ιδρυτή της ΕΔΕΚ και ιστορικής προσωπικότητας της Κύπρου, του γιατρού Βάσου Λυσσαρίδη, κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού Δημοσιογραφία, ελληνική έκδοση του Columbia Journalism Review.

Σε μια εποχή κρίσιμης καμπής για το Κυπριακό, κατά την οποία οι περισσότεροι ειδικοί θεωρούν βέβαιο ότι θα επιταχυνθούν οι εξελίξεις προς την κατεύθυνση της λύσης, ο Ν. Αναστασιάδης περιγράφει τους υπαρκτούς κινδύνους και τις σκέψεις του μπροστά σε ένα πιθανό δημοψήφισμα.

Από την πλευρά του ο Β. Λυσσαρίδης επισημαίνει ολιγωρίες και λάθη της ελληνοκυπριακής πλευράς εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και αυτή τη φορά ο κυπριακός λαός δεν θα πει το «ναι».

Μεταξύ των θεμάτων που επίσης φιλοξενεί το έντυπο (στο οποίο εφαρμόζονται κλασικές μέθοδοι έρευνας με νέα «εργαλεία»), εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το πληροφοριακό γράφημα για την κίνηση των μεταναστευτικών ρευμάτων αλλά και μια ερευνητική δημοσίευση για τη χρήση του Twitter από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Το περιοδικό Δημοσιογραφία, που κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ διατίθεται και συνδρομητικά, εκδίδεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με τις Μεταμεσονύκτιες Εκδόσεις. Μέσα από την έρευνα και με καινοτόμο αισθητική και εργαλεία φιλοδοξεί να αρθρώσει επίκαιρο, ουσιαστικό και πολυφωνικό λόγο, σεβόμενο κανόνες και αρχές της δημοσιογραφίας.