6 Ιανουάριος 2016, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2016, 21:22

Ένας Πόντιος ανάμεσα στους 100 ισχυρότερους παράγοντες της παγκόσμιας ναυτιλίας

  • Απαλλάχθηκαν ΑΕΚ και Μελισσανίδης για την υπόθεση Κύρκου
    Φωτ.: Φώτης Πλέγας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη βρίσκεται (και φέτος) μέσα στη λίστα με τους 100 ισχυρότερους παράγοντες στην παγκόσμια ναυτιλία. Ο ιδρυτής και μεγαλύτερος μέτοχος της Aegean, η οποία δραστηριοποιείται ευρέως στους τομείς της ενέργειας και της ναυτιλίας,  είναι στην 98η θέση της σχετικής λίστας που συντάσσει κάθε χρονιά το Lloyd’s.

Ο Πόντιος επιχειρηματίας εισήχθη για πρώτη φορά στο Top 100 το 2012. Έκτοτε, το όνομά του δεν βγήκε ποτέ από τον κατάλογο με τους ισχυρότερους «παίκτες» στην παγκόσμια ναυτιλία.


(Φωτ.: greenfleet.gr)

Το φημισμένο οικονομικό ίδρυμα αναφέρει για την περίπτωση του Δ. Μελισσανίδη ότι παρά τη μείωση των τιμών του πετρελαίου, τα κέρδη της εταιρίας του έχουν αυξηθεί καθώς επέκτεινε την εμβέλεια της επιχειρηματικής του δραστηριότητας σε κομβικά σημεία του πλανήτη (ΗΠΑ, Αμβούργο, Αγία Πετρούπολη).

Εντυπωσιακή, πάντως, κρίνεται γενικότερα η παρουσία των Ελλήνων πλοιοκτητών στο Lloyd’s list. Ο Γιάννης Αγγελικούσης είναι ο κορυφαίος Έλληνας της λίστας (5η θέση) στην οποία καταγράφονται ακόμη τα ονόματα των Α. Φράγκου, Γ. Οικονόμου, Γ. Προκοπίου, Π. Λιβανού, Π. Παππά, Ν. Τσάκου, Π. Γεωργιόπουλου, Θ. Βενιάμη, Κ. Κωνσταντακόπουλου, Ε. Μαρινάκη, Σ. Παλιού.