6 Ιανουάριος 2016, 09:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιανουάριος 2016, 09:59

Η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει για το μάθημα των Θρησκευτικών

  • Η Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει για το μάθημα των Θρησκευτικών
    (Φωτ. αρχείου)

Τη δική της απάντηση ετοιμάζει, προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, η Εκκλησία. Όπως είναι γνωστό τόσο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου έχουν ζητήσει την αλλαγή του τρόπου διδασκαλίας του μαθήματος και την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών με απόφαση του γονέα χωρίς αναγραφή του θρησκεύματος των μαθητών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε στις 12 Ιανουαρίου να πραγματοποιήσει ειδική συνεδρίαση, με μοναδικό θέμα τη διδασκαλία των Θρησκευτικών στα Γυμνάσια και Λύκεια.

Στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου έχουν κληθεί να παραστούν, πλην των εκκλησιαστικών παραγόντων, οι κοσμήτορες των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης και οι πρόεδροι των διοικητικών συμβουλίων της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ) και του ΚΑΙΡΟΥ, επίσης σωματείο θεολόγων.

ΠΕΘ και ΚΑΙΡΟΣ εκφράζουν ουσιαστικά αντίθετες θέσεις για τη μορφή του μαθήματος, με την ΠΕΘ να τάσσεται υπέρ της διατήρησης της σημερινής μορφής και τον ΚΑΙΡΟ υπέρ της διεύρυνσής του προς τη θρησκειολογία.