5 Ιανουάριος 2016, 16:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιανουάριος 2016, 15:43

Βαρβιτσιώτης εναντίον Φίλη με αφορμή την ύλη της Γ΄ Λυκείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Βαρβιτσιώτης εναντίον Φίλη με αφορμή την ύλη της Γ΄ Λυκείου για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Συμέλα Παντζαρτζή)

Ο… προκάτ τρόπος με τον οποίο ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Βουλή, σχετικά με την αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη της Γ΄ Λυκείου του κεφαλαίου για τον Παρευξείνιο Ελληνισμό, ήταν η αιτία για ένα φαρμακερό Tweet από τον βουλευτή της ΝΔ.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζητούσε να μάθει για ποιον λόγο, παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές ερωτήσεις που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες, δεν έχει δοθεί μια απάντηση για την «αναιτιολόγητη και εθνικά προκλητική ενέργεια της εξαίρεσης της Γενοκτονίας των Ποντίων από την εξεταστέα-διδακτέα ύλη της Ιστορίας».

Το κείμενο της ερώτησης καταλήγει σε τρία σημεία: Για ποιους λόγους και με ποια ιστορικά κριτήρια εξαιρέθηκε φέτος το κεφάλαιο, αν το υπουργείο προτίθεται να το συμπεριλάβει και πάλι στην ύλη, και τι προτίθεται να κάνει ο Νίκος Φίλης, σε προσωπικό επίπεδο, σε ό,τι έχει να κάνει με τις δηλώσεις του για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Σχεδόν έναν μήνα μετά την κατάθεση της ερώτησης από τον βουλευτή, το υπουργείο Παιδείας απάντησε με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο έχει απαντήσει σε όλες τις σχετικές ερωτήσεις.

Ότι η εξεταστέα-διδακτέα ύλη των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων της Γ΄ τάξης του Γενικού Λυκείου για το σχολικό έτος 2015-2016 έχει καθοριστεί με υπουργική απόφαση η οποία έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Η αντίδραση στην… απάντηση δεν άργησε να έρθει από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο οποίος ανέβασε το έγγραφο στο Twitter κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απάντηση Φίλη και για έναν υπουργό Παιδείας «που εκτός από εθνικά ασεβής αποδεικνύεται κοινοβουλευτικά άσχετος και ανεπαρκής».