4 Ιανουάριος 2016, 15:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιανουάριος 2016, 15:58

Το ύστατο χαίρε των Ποντίων στον λυράρη Νίκο Λαζαρίδη

  • Το ύστατο χαίρε των Ποντίων στον λυράρη Νίκο Λαζαρίδη

Θλίψη στην ποντιακή οικογένεια και ειδικά στην Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού όπου για 50 χρόνια διατέλεσε λυράρης, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Νίκου Λαζαρίδη, ο οποίος κηδεύεται αυτή την ώρα στο Κοιμητήριο του Σχιστού.

Ο Νίκος Λαζαρίδης, αγαπητό πρόσωπο στους ποντιακούς κύκλους, απεβίωσε στην δύση της χρονιάς, στις 31 Δεκεμβρίου 2015 σε ηλικία 84 ετών.

Ήταν ο λυράρης που συνόδευσε τον Χρύσανθο Θεοδωρίδη το 1954 στον πρώτο του δίσκο 78 στροφών και ο πρώτος με τον οποίον συνεργάστηκε ο Γιάννης Κουρτίδης στο κέντρο «Τρυγόνα» στο Περιστέρι.

«Διαχρονικός και πάντα κοντά στους συλλόγους. Ήταν ήσυχος και ίσως ήταν αυτό που τον κράτησε στην αφάνεια», είπε στο pontos-news.gr ο Γιάννης Κουρτίδης. Συγκλονισμένος και ο Χρήστος Θεοδωρίδης, πρώην χοροδιδάσκαλος στους «Αργοναύται-Κομνηνοί» Καλλιθέας ο οποίος τόνισε στο pontos-news.gr το άφθαρτο του χαρακτήρα του, το πόσο τυπικός και συνεργάσιμος ήταν. «Λυράρης που δεν ασπάστηκε τον σύγχρονο τρόπο παιξίματος, υπηρέτησε για χρόνια τον ποντιακό χώρο αλλά και ένας καλός άνθρωπος». Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία χαρακτήρισε τον αποβιώσαντα μιλώντας στο pontos-news.gr o ερευνητής-χοροδιδάσκαλος Νίκος Ζουρνατζίδης.


Εμφάνιση του Νίκου Λαζαρίδη σε εκπομπή της ΕΡΤ πριν από χρόνια

Το τελευταίο αντίο λέει με μια λύρα ο Γιώργος Κιβεντίδης και 4 Πόντιοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές. Η οικογένεια του αειμνήστου προτρέπει τους φίλους του αντί στεφάνων, να συνεισφέρουν την Ένωση Ποντίων Νικαίας-Κορυδαλλού στο φιλανθρωπικό της έργο.