4 Ιανουάριος 2016, 08:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιανουάριος 2016, 06:31

«Καμπανάκι» Bloomberg για τις καταθέσεις

  • ΑΑΔΕ: Υπέρβαση του στόχου εσόδων για το 2018 κατά τουλάχιστον 420 εκατ. ευρώ 3

Την ανησυχία του για την ελληνική οικονομία και κυρίως για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις εκφράζει το πρακτορείο Bloomberg.

Την αφορμή έδωσαν πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, σύμφωνα με τα οποία οι καταθέσεις από νοικοκυριά και επιχειρήσεις στις ελληνικές τράπεζες υποχώρησαν το Νοέμβριο στα 120,9 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας τις συνολικές απώλειες σε επίπεδα ρεκόρ άνω των 43 δισ. ευρώ ή 26,4%  του συνόλου των καταθέσεων, στους τελευταίους 12 μήνες.

Το πρακτορείο εκτιμά πως η δυσπιστία των αποταμιευτών μπορεί να εκτροχιάσει το στόχο της κυβέρνησης για την την άρση των ελέγχων των κεφαλαίων από το τέλος του Ιουνίου.

«Ακόμη και αν ο Τσίπρας διαβεβαιώνει τους αποταμιευτές ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι από τις πλέον επαρκώς κεφαλαιοποιημένες στην Ευρώπη και δεν υπάρχει κίνδυνος για κούρεμα καταθέσεων οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι απρόθυμοι να φέρουν τις αποταμιεύσεις τους πίσω, καθώς η κυβέρνηση παραμένει σε διαμάχη με τους πιστωτές πάνω αιτήματα για πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις» αναφέρει το Bloomberg.