2 Ιανουάριος 2016, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2016, 11:56

Σκυλίτσα-ηρωίδα θα παρασημοφορηθεί στη Γαλλία

  • Σκυλίτσα-ηρωίδα θα παρασημοφορηθεί στη Γαλλία

Η σκυλίτσα της γαλλικής αστυνομίας που σκοτώθηκε σε αστυνομική επιχείρηση, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι θα παρασημοφορηθεί μετά θάνατον για το «θάρρος» της από μια βρετανική οργάνωση για την προστασία των ζώων.

Συγκεκριμένα, η Ντίζελ θα τιμηθεί με το παράσημο Ντίκιν, την υψηλότερη διάκριση για τα ζώα, όπως αναφέρει το Λαϊκό Ιατρικό Κέντρο για τα Άρρωστα Ζώα (PDSA).

Η Ντίζελ, που ήταν βελγικός ποιμενικός, σκοτώθηκε στις 18 Νοεμβρίου σε μια επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν ο άνθρωπος ο οποίος είχε οργανώσει τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ο θάνατός είχε προκαλέσει κύμα συγκίνησης στο Twitter και σχολιάστηκε μέσω της ετικέτας #JeSuisChien.

Το παράσημο Ντίκιν, που απονέμεται από το 1943, έχει δοθεί μεταξύ άλλων στα περιστέρια που μετέφεραν μηνύματα πίσω από τις εχθρικές γραμμές κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και στα σκυλιά των ενόπλων δυνάμεων που εντόπιζαν τις βόμβες των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Η τελετή για την απονομή του παρασήμου θα γίνει το 2016.