2 Ιανουάριος 2016, 13:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιανουάριος 2016, 11:51

Κίνηση αλληλεγγύης από το Σύλλογο Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»

  • Κίνηση αλληλεγγύης από το Σύλλογο Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα»

Αξιέπαινη πρωτοβουλία πήρε ο Σύλλογος Ποντίων Φυλής «Η Τραπεζούντα», που κινητοποίησε τα μέλη του προχωρώντας σε μια δράση προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο.

Η προσπάθεια του προέδρου Ιωάννη Ευθυμιάδη και των μελών του ΔΣ έχει στόχο —όπως τονίζει ο σύλλογος— να συμβάλει στον αγώνα για την κοινωνική συνοχή, στο πλαίσιο της καθημερινής πάλης και ευαισθητοποίησης για τα κοινωνικά αγαθά, που στις μέρες μας στερούνται όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.

Σε μία προσπάθεια λοιπόν προσφοράς και στήριξης ευπαθών οικογενειών με μεγαλύτερες ανάγκες, καλεί εν όψει του Δωδεκαημέρου, όλους τους ενεργούς πολίτες και φορείς της περιοχής, προκειμένου να καλυφθούν βασικές ανάγκες.

Και φέτος, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία και παραδόθηκαν σε 100 άπορες οικογένειες του τοπικού δήμου.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος, ήταν μια μικρή, αλλά σημαντική χειρονομία αγάπης και αλληλεγγύης για να κρατηθεί ζωντανό το πνεύμα των εορτών σε μια περίοδο που η χώρα βιώνει ανθρωπιστική κρίση.