1 Ιανουάριος 2016, 16:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιανουάριος 2016, 16:00

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Του χρόνου με γραβάτα!

  • Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Του χρόνου με γραβάτα!
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Τις καθιερωμένες ευχές αντάλλαξε, στο προεδρικό Μέγαρο, ο Προκόπης Παυλόπουλος με τους πολιτικούς αρχηγούς, τη θρησκευτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας, για τον ερχομό του νέου έτους.

Στο σύντομο διάλογο που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό, δεν έλειψαν τα πειράγματα αποτυπώνοντας το πολύ καλό κλίμα που επικρατείς στις σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο διάλογος που ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός. «Πρόεδρε, καλή δύναμη και καλή χρονιά», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και ο Π. Παυλόπουλος απάντησε: «Καλή χρονιά. Εύχομαι του χρόνου να βγούμε από την κρίση και να έρθεις φορώντας γραβάτα».
Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε: «Εγώ έβαλα τον πήχη ψηλά στην πενταετία», εννοώντας προφανώς την εκλογή του Π. Παυλόπουλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αμέσως μετά, ο Π. Παυλόπουλος δέχθηκε τις ευχές από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. «Μπράβο καταφέρατε να ξαναφτιάξετε τη Βουλή» του είπε χαρακτηριστικά αφήνοντας αιχμές για την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο με τον οποίο είχαν ανταλλάξει ευχές και νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της δοξολογίας, ο Π. Παυλόπουλος είπε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι η πολιτεία είναι δίπλα στην εκκλησία και θέλω να προσεύχεστε για εμάς». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για τα παιδιά της Φώφης Γεννηματά την οποία τη ρώτησε πως πέρασαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

O Βασίλης Λεβέντης ζήτησε: «Πρόεδρε κάνε κάτι να μας απαλλάξεις από τη μιζέρια» και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του απάντησε: «Θα κάνω ό,τι μπορώ στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου που προβλέπονται από το Σύνταγμα».