1 Ιανουάριος 2016, 14:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιανουάριος 2016, 15:17

Το Μαξίμου δείχνει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα αναδρομικά των βουλευτών

  • Το Μαξίμου δείχνει ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για τα αναδρομικά των βουλευτών
    (Φωτ. αρχείου)

Στην αντεπίθεση περνά η κυβέρνηση με αφορμή την αποκάλυψη ότι βουλευτές και πρώην βουλευτές διεκδικούν αναδρομικά έως 100.000 ευρώ και κατηγορεί την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δικά τους στελέχη είναι αυτοί που τα διεκδικούν.

Όπως τονίζουν από το Μαξίμου «τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μια ακόμη προσπάθεια υπονόμευσης της κυβέρνησης.

»Αφορμή, προσθέτουν, η (τελεσίδικη και αμετάκλητη) δικαστική απόφαση να καταβληθούν αναδρομικά σε πρώην βουλευτές, την ώρα που ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις συντάξεις και τα "κόκκινα δάνεια"».

Σε αυτήν την προσπάθεια, συμπληρώνουν, «βοηθούμενοι από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης, προσπαθούν να αποδείξουν ότι "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση", όταν είναι οι δικοί τους πρώην βουλευτές που διεκδικούν τα αναδρομικά!».

Αναφέρουν, επίσης, ότι «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν μπορούν να κάνουν τις «μωρές παρθένες». Καλό θα ήταν, λοιπόν, αν θέλουν να βοηθήσουν τη χώρα, να «τραβήξουν το αυτί» στους πρώην βουλευτές τους προκειμένου να παραιτηθούν από την διεκδίκηση των αναδρομικών, σ' αυτή την κρίσιμη περίοδο που υποφέρει όλη η κοινωνία. Πόσο μάλλον, όταν ακόμα και ο σύλλογος των συνταξιούχων βουλευτών διαφώνησε με την κίνηση των συναδέλφων τους».

Για το θέμα τοποθετήθηκε με ανακοίνωση και το Γραφείο Τύπου της Βουλής επισημαίνοντας ότι «η Βουλή έχει αποφασίσει δύο φορές έως σήμερα τη μείωση των αποδοχών των βουλευτών. Μάλιστα, από ετών έχει εγκρίνει ομόφωνα να μην παρακολουθεί η βουλευτική αποζημίωση την αύξηση των αποδοχών του Προέδρου του Αρείου Πάγου όπως ίσχυε κατά το γνωστό ψήφισμα μετά τη μεταπολίτευση».

Υπενθυμιζεται ότι σύμφωνα με διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, και κατόπιν απόφασης της τριμελούς επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.