1 Ιανουάριος 2016, 11:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιανουάριος 2016, 13:16

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην «Αποστολή»

  • Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στην «Αποστολή»
    Γεύμα για τους πρόσφυγες στο Ελληνικό από την «Αποστολή» (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR)

Στο έργο της «Αποστολής» που δεν είναι μόνο ανθρωπιστικό, είναι και αναπτυξιακό και πολιτιστικό και εκπαιδευτικό, αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του Φιλανθρωπικού Οργανισμού, παρουσία των πρωτοσύγκελων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών Βολιώτη, Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Επιφάνιου Αρβανίτη, του γενικού διευθυντή του Οργανισμού Κωνσταντίνου Δήμτσα και όλου του προσωπικού των υπηρεσιών της «Αποστολής».

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της «Αποστολής» μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε όλο το προσωπικό για μια καλή, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά.

Στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «Οι δυσκολίες γέννησαν την ''Αποστολή'', διότι ενέπνευσαν τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να δημιουργήσει αυτή τη φιλανθρωπική δραστηριότητα κάνοντας πράξη το όραμά του να μπορέσει να συμβάλει σε αυτό που λέγεται ανακούφιση, αντιμετώπιση του ανθρώπινου πόνου».

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις συνεργασίες της «Αποστολής», που βγήκε από τα ελληνικά όρια, και συνεργάζεται όχι μόνο με την Αμερική και την Ομογένεια, αλλά και με άλλες χώρες του εξωτερικού. Τέλος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του ονομαστικά στους εταίρους αλλά και στους δωρητές της «Αποστολής», κυρίως, όμως, στον απλό κόσμο που στηρίζει με αγάπη το έργο της.

Ο γενικός διευθυντής της Κωνσταντίνος Δήμτσας, από την πλευρά του, πρόσθεσε ότι η «Αποστολή» το 2016 θα συνεχίσει το έργο της για τη στήριξη της ελληνικής οικογένειας που δοκιμάζεται, τα προγράμματα ενίσχυσης των προσφύγων και κυρίως θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στα παιδιά και τους νέους, ενώ, ταυτόχρονα, με τη στήριξη του IOCC, σχεδίασε για τη νέα χρονιά αναπτυξιακά αγροτικά προγράμματα και προγράμματα καταπολέμησης της ανεργίας.

Εκτός από τη βασιλόπιτα της «Αποστολής» έγινε και η κοπή μιας δεύτερης παραδοσιακής βασιλόπιτας που έστειλε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος για τον Οργανισμό που είναι το «καμάρι» του, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο σεβασμιώτατος Γαβριήλ.