31 Δεκέμβριος 2015, 15:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2015, 15:03

Καμμένος: Το 2016 οι Ένοπλες Δυνάμεις θα τιμήσουν τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Καμμένος: Το 2016 οι Ένοπλες Δυνάμεις θα τιμήσουν τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Η Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού είπε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας (φωτ.: Γραφείο Τύπου υπουργείου Εθνικής Άμυνας)

Πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Αρμενία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προανήγγειλε κοινές εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τις Γενοκτονίες των Ποντίων και των Αρμενίων. Παραμονή του νέου έτους, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά που σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων θα τιμηθεί η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

«Και σε συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας, τη Γενοκτονία των Αρμενίων», συμπλήρωσε ο υπουργός. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «οι λαοί οι οποίοι ξεχνούν είναι λαοί οι οποίοι πεθαίνουν. Και ο ελληνικός λαός ούτε ξεχνά, ούτε πεθαίνει».

Οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου έγιναν ενώπιον των μελών της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού που του είπε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα. Κάλαντα έψαλε και η χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας βρέθηκαν και οι δύο μικροί… σταρ της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού. Ο 7χρονος Αρτέμης Γεωργίου και ο 8χρονος Γιώργος Καλιφατίδης χόρεψαν για μία ακόμα φορά το Χορό των Μαχαιριών, αλλά αυτή τη φορά το «κοινό» τους ήταν ο Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Βασίλης Τελλίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης και ο Αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης.


(Φωτ.: Γραφείο Τύπου υπουργείου Εθνικής Άμυνας)

Ο Πάνος Καμμένος ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά και σημείωσε ότι το 2016 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης και μια χρονιά στην οποία θα τιμηθούν οι ήρωες – «όχι μόνο εκείνοι που έπεσαν στον πόλεμο, αλλά και εκείνοι που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης», όπως είπε.