30 Δεκέμβριος 2015, 19:09 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2015, 18:41

Ορκίστηκε Έλληνας ο Βεζένκοφ

  • Ορκίστηκε Έλληνας ο Βεζένκοφ

Έλληνας και με τη βούλα είναι πλέον ο άσος της Μπαρτσελόνα Αλέξανδρος Βεζένκοφ. Σήμερα, σε ειδική τελετή στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ορκίστηκε, ολοκληρώνοντας έτσι το τυπικό κομμάτι της απόκτησης της ελληνικής ιθαγένειας.

Ο 20χρονος φόργουορντ θα αγωνίζεται ως γηγενής, εφόσον πάρει μεταγραφή σε ελληνική ομάδα, ενώ θα μπορεί να ενισχύσει και την Εθνική εάν η ΕΟΚ κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες και φυσικά το επιθυμήσει και ο ίδιος.

Ο Βεζένκοφ γεννήθηκε από Βούλγαρους γονείς στην Κύπρο κι έχει φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Βουλγαρίας σε διεθνείς διοργανώσεις. Ωστόσο, υπάρχει δεδικασμένο (υπόθεσης Γκαβέλ), όπου μπορεί να «πατήσει» η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και να εντάξει στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Αμέσως μετά την ορκωμοσία του δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή που τόσα άτομα βρίσκονται εδώ πέρα σήμερα. Εγώ γεννήθηκα στην Κύπρο, μεγάλωσα στην Κύπρο, έπειτα ήρθα στην Ελλάδα, οπότε η ελληνική παιδεία και η κουλτούρα βρίσκεται στο αίμα μου.

»Εκεί έμαθα τα πάντα και εκτός μπάσκετ και μπασκετικά ανδρώθηκα στην Ελλάδα, οπότε νιώθω διπλά χαρούμενος. Σήμερα ήταν μια τυπική διαδικασία. Αυτή η διαδικασία κρατάει 2-2,5 χρόνια. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει λίγο πιο νωρίς, αλλά τέλος καλό, όλα καλά».