29 Δεκέμβριος 2015, 19:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκέμβριος 2015, 18:54

Ιταλία: To Facebook χάλασε το ρεβεγιόν

  • Ιταλία: To Facebook χάλασε το ρεβεγιόν

Με στόχο να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους χωρίς πολλά έξοδα αλλά και με πρωτοτυπία, τέσσερις φίλοι είχαν την ιδέα να κλείσουν ραντεβού σε ένα σταθμό εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών στη βόρεια Ιταλία. Ωστόσο, η πρόσκληση που απηύθυναν προς κάθε ενδιαφερόμενο μέσω Facebook είχε τέτοια ανταπόκριση που η νομαρχία αναγκάστηκε να... παρέμβει.

«Έχετε κουραστεί με τα συνηθισμένα και βαρετά ρεβεγιόν; Φέτος, θα θέλατε να περάσετε την 31η Δεκεμβρίου πραγματικά πρωτότυπα; Ελάτε μαζί μας (...). Δεν θα σας στοιχίσει τίποτα παρά μόνο τα διόδια» ανακοίνωσαν οι φίλοι στην σελίδα που δημιούργησαν στο Facebook με τίτλο «Εναλλακτική Παραμονή Πρωτοχρονιάς στο Ότογκριλ ντε Ροβίγκο».

Οι τέσσερις φίλοι σκόπευαν να προσφέρουν για φαγητό σάντουιτς από το σταθμό και πρότειναν στους συμμετέχοντες στην περίπτωση που το επιθυμούν να χορέψουν μπροστά από την είσοδο.

Το πρόγραμμα ήταν μάλλον δελεαστικό με αποτέλεσμα περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι να δηλώσουν ότι θα έσπευδαν στο πάρτι.

Κάποιοι ωστόσο ενημέρωσαν τη νομαρχία και οι αρχές προειδοποίησαν ότι ο συγκεκριμένος χώρος δεν είναι ο πλέον κατάλληλος για να συγκεντρωθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Οι τέσσερις φίλοι υποχρεώθηκαν να ακυρώσουν την πρόσκλησή τους:

«Η συμβουλή μας είναι να βρείτε ένα άλλο διασκεδαστικό σχέδιο... και να εγκαταλείψετε την ιδέα να σπεύσετε μαζικά να αναπνεύσετε την ομίχλη».

Ως απάντηση σε αυτό το μήνυμα, πολλοί χρήστες του Διαδικτύου ανακοίνωσαν ότι θα πάνε στο ραντεβού, καθώς ο σταθμός εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών είναι ένας δημόσιος χώρος, ενώ κάποιοι άλλοι πρότειναν να κλείσουν ραντεβού σε άλλους σταθμούς... ή ακόμα και μπροστά από την νομαρχία.