29 Δεκέμβριος 2015, 17:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκέμβριος 2015, 16:21

Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε… άγιος στη Νάπολη!

  • Ο Αλέξης Τσίπρας έγινε… άγιος στη Νάπολη!

Απίθανη έμπνευση είχε ο δημιουργός μιας εντυπωσιακής τοιχογραφίας που υπάρχει στο ιστορικό κέντρο της Νάπολης. Η εικόνα του San Gennaro, πολιούχου της πόλης του ιταλικού νότου, έχει απίστευτη ομοιότητα με το πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα!

Ο καλλιτέχνης που έκανε το ιδιαίτερο αυτό γκράφιτι δεν είχε στο μυαλό του τον Έλληνα πρωθυπουργό. Το βέβαιο όμως είναι ότι η συγκεκριμένη τοιχογραφία, που βρίσκεται κοντά στον καθεδρικό ναό της πόλης, παραπέμπει άμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, η πρώην βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Ηρώ Διώτη ανέβασε μια σχετική φωτογραφία στο λογαριασμό της στο Facebook και από εκεί ξεκίνησε ένα ατέλειωτο γαϊτανάκι σχολίων στα social media.

Η τοιχογραφία με τον… Άγιο Τσίπρα έγινε από ένα νεαρό Ναπολιτάνο, ο οποίος έχει δημιουργήσει κι άλλα ανάλογα έργα στην πόλη. Φιλοτεχνήθηκε σε έναν εξωτερικό τοίχο κτηρίου κι έχει ύψος 15 μέτρων. Ο καλλιτέχνης υποστήριξε ότι ήθελε το πρόσωπο του San Gennaro να έχει τα χαρακτηριστικά ενός συνηθισμένου ανθρώπου και έτσι όταν έφτιαχνε το έργο, είχε στο νου του την εικόνα ενός δικού του φίλου.