30 Δεκέμβριος 2015, 09:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2015, 09:13

Τα Φώτα και οι Ιερές Ακολουθίες των ημερών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

  • Τα Φώτα και οι Ιερές Ακολουθίες των ημερών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μέχρι και τη 10η Ιανουαρίου θα τελεστούν Ακολουθίες στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι. Ευλογία για την κοινότητα των Ρωμιών της Πόλης, αλλά και για τους επισκέπτες που θα βρεθούν τις ημέρες αυτές στην Κωνσταντινούπολη.

Κορωνίδα των λατρευτικών εκδηλώσεων για την ορθοδοξία ο Αγιασμός των Υδάτων που θα γίνει στην αποβάθρα του Φαναρίου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Το πρόγραμμα, όπως ανακοινώθηκε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, έχει ως εξής:

31 Δεκεμβρίου, Πέμπτη, ώρα 14:00: Μέγας Εσπερινός. Πατριαρχική χοροστασία εν συγχοροστασία μεθ' απάντων των ενταύθα σεβ. ιεραρχών.
1 Ιανουαρίου, Παρασκευή, ώρα 09:00: Η περιτομή του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού και μνήμη τού εν Αγίοις Πατρός Ημών Βασιλείου του Μεγάλου. Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου. Πατριαρχική και Συνοδική χοροστασία.
3 Ιανουαρίου, Κυριακή, προ των Φώτων, ώρα 08:00: Όρθρος, η Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου. Πατριαρχική χοροστασία.
5 Ιανουαρίου, Τρίτη, 08:00: Όρθρος, η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών, ο Μ. Εσπερινός, η Θεία Λειτουργία του Μ. Βασιλείου και η Ακολουθία του Αγιασμού. Πατριαρχική χοροστασία.
6 Ιανουαρίου, Τετάρτη, ώρα 08:00: Τα Άγια Θεοφάνεια του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Όρθρος, η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού και η Θεία Λειτουργία του Ιωάννου Χρυσοστόμου. Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία

6 Ιανουαρίου, Τετάρτη, ώρα 12:00: Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην Αποβάθρα Φαναρίου.

7 Ιανουαρίου, Πέμπτη, ώρα 08:00: Η Σύναξις του Τιμίου Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Ι. Χρυσοστόμου.
10 Ιανουαρίου, Κυριακή, μετά τα Φώτα, ώρα 08:00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Ι. Χρυσοστόμου. Πατριαρχική χοροστασία.