29 Δεκέμβριος 2015, 08:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκέμβριος 2015, 08:18

Αλλάζει από την Τρίτη ο καιρός – Ασθενείς χιονοπτώσεις, τοπικές βροχές, παγετός

  • Αλλάζει από την Τρίτη ο καιρός – Ασθενείς χιονοπτώσεις, τοπικές βροχές, παγετός
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης)

Αλλάζει από την Τρίτη το σκηνικό του καιρού, με την ηλιοφάνεια να δίνει σταδιακά τη θέση της στον βαρύ χειμώνα στο τέλος της εβδομάδας. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο καιρός αρχικά θα είναι γενικά αίθριος. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βορειοανατολικά με τοπικές βροχές από το βράδυ και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά. Βαθμιαία ενίσχυση των βόρειων ανέμων έως 6 μποφόρ στα ανατολικά πελάγη.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι 4 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη. Από το βράδυ θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Ασθενείς βροχές τη νύχτα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στον Θερμαϊκό πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Στην ανατολική και κεντρική Μακεδονία, καθώς και στη Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα κεντρικά πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Στο Ιόνιο θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.  Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα βόρεια θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από το απόγευμα από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος ο καιρός στις Κυκλάδες. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών στα βόρεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος καιρός. Από το βράδυ στα βόρεια τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.