28 Δεκέμβριος 2015, 19:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2015, 17:36

Κοκκίνησαν τα Χανιά από το 5ο Santa Run που έγινε για τα παιδιά

  • Κοκκίνησαν τα Χανιά από το 5ο Santa Run που έγινε για τα παιδιά

Ένα πρωτοφανές κύμα γιορτής και αλληλεγγύης πλημμύρισε χθες τους κεντρικούς δρόμους και το παλιό λιμάνι των Χανίων, που χρωματίστηκαν από ένα κόκκινο... ποτάμι.

Ήταν περίπου 6.500 Άγιοι Βασίληδες που συμμετείχαν στο 5ο Santa Run· οργανώθηκε και φέτος με στόχο την ενίσχυση ιδρυμάτων που φροντίζουν παιδιά με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πολίτες κάθε φύλου και ηλικίας από την Κρήτη και άλλες περιοχές της χώρας έδωσαν βροντερό παρών σε έναν θεσμό ανθρωπιάς, που έχει λάβει, πλέον, πολύ μεγάλες διαστάσεις και καταδεικνύει τη δύναμη μιας ιδέας, μιας παρέας, μιας κοινότητας, μιας πόλης.

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην αυλή του 1ου Γυμνασίου της πόλης και από εκεί διέσχισαν κεντρικούς δρόμους. Κατευθύνθηκαν στο παλιό λιμάνι για να επιστρέψουν στο σημείο εκκίνησης για το μεγάλο πάρτι της γιορτής. Σε όλα τα σημεία της διαδρομής υπήρχαν μουσικές από μουσικούς παραγωγούς της πόλης, κεράσματα, καραμελοπόλεμος ενώ για τους ενήλικες οι καταστηματάρχες σέρβιραν τσικουδιά.

Πολύχρωμα μπαλόνια, σφυρίχτρες, τύμπανα συνέθεταν το σκηνικό της μεγάλης γιορτής που πλέον έχει καθιερωθεί ως θεσμός. «Και φέτος η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή. Το Santa Run καθιερώνεται πλέον ως μια ξεχωριστή γιορτή», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης Παναγιώτης Ορφανίδης.

Πριν από πέντε χρόνια, το 2011, οι πρώτοι... SantaRunίστες ήταν μόλις 400. Από τις τέσσερις προηγούμενες διοργανώσεις έχουν δοθεί σε ιδρύματα για παιδιά 151.304 ευρώ από το σωματείο του Santa Run. Φέτος σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς συγκεντρώθηκαν 90.000 ευρώ.