28 Δεκέμβριος 2015, 15:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 28 Δεκέμβριος 2015, 14:33

Οι Έλληνες, ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών μας

  • Οι Έλληνες, ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών μας

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2015, δημοσκόπηση σε δείγμα 500 ατόμων από όλη την Ελλάδα, το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, δείχνει ότι οι Έλληνες είμαστε εξαντλημένοι από το βάρος της πολύχρονης ύφεσης αλλά και σημαντικά ανασφαλείς για το μέλλον των παιδιών μας.

Όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση «Βαρόμετρο Ανησυχιών και Φόβου 2016» της εταιρείας δημοσκοπήσεων Interview –στο πλαίσιο των ερευνών του δείκτη Northern Greece Business Index 500 (NGBI 500)–
ο μέσος όρος των απαντήσεων είναι στο 7,3.

Σε κλίμακα από το ένα έως το δέκα, οι Έλληνες ανησυχούν πιο πολύ για την συνεχιζόμενη ύφεση, στην οποία δίνουν 8,3.

Μια ανάσα μακριά από το φόβο τους για τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση βρίσκεται και η ανησυχία των Ελλήνων για το μέλλον των παιδιών τους, στην οποία δίνουν 8,2. Στο 7,7 τοποθετούν το ζήτημα των προσφυγικών ροών και της κρίσης χρέους που αντιμετωπίζει η χώρα.

Αντίστοιχα, ψηλά στη λίστα των ανησυχιών των Ελλήνων για τη νέα χρονιά, βρίσκεται ο φόβος για τη διατήρηση της θέσης εργασίας τους ή της επιχείρησής τους με 7,3 και ακολουθεί με 7 το ενδεχόμενο μιας πιθανής πολιτικής αλλαγής που θα οδηγήσει στην εξουσία «εξτρεμιστικά στοιχεία».

Στις χαμηλότερες θέσεις της κλίμακας του «Βαρόμετρου Ανησυχιών και Φόβου 2016» βρίσκεται η αγωνία για την υγεία τους, με 6,2, για την εγκληματικότητα και την ασφάλεια στην περιοχή τους με 5,8.