13 Αύγουστος 2013, 11:15 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:14

Η Κωνσταντινούπολη στις δημοφιλέστερες πόλεις του κόσμου!

  • Πικρές αλήθειες – [[[NOT DONE]]

Η Κωνσταντινούπολη στις δημοφιλέστερες πόλεις του κόσμου!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, ανακοίνωσε ότι στην κορυφή των δημοφιλέστερων τουριστικών προορισμών βρίσκεται η Γαλλία, ενώ η Τουρκία βρίσκεται στην 6η θέση, με την επισκεψιμότητά της να φτάνει τον περασμένο χρόνο τα 35,7 εκατομμύρια τουρίστες. Ανάμεσα στις δημοφιλέστερες πόλεις, η Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνει και πάλι την 6η θέση.

Το ΒΒC μετέδωσε ότι, σύμφωνα με στοιχεία του Oργανισμού, η Γαλλία, η οποία έχει  πληθυσμό 66 εκατομμύρια κατοίκους, τον περασμένο χρόνο φιλοξένησε 83 εκατομμύρια τουρίστες πράγμα που την καθιστά τη χώρα με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε τουρίστες. Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν οι Η.Π.Α, με 16 εκατομμύρια λιγότερους τουρίστες από τη Γαλλία. Ανάμεσα στις 5 δημοφιλέστερες χώρες βρίσκονται επίσης, η Κίνα, η Ισπανία και η Ιταλία.

Άλλες δημοφιλείς χώρες είναι η Ιταλία με επισκεψιμότητα 46,4 εκατομμύρια τουρίστες, η Τουρκία με επισκεψιμότητα 35,7 εκατομμύρια τουρίστες, η Γερμανία με 30,4 εκατομμύρια τουρίστες, η Αγγλία με 29,3 εκατομμύρια τουρίστες, Η Μαλαισία με 25,8 εκατομμύρια τουρίστες και η Ρωσία με 25,7 εκατομμύρια τουρίστες.

Ανάμεσα στις 10 δημοφιλέστερες πόλεις, η Κωνσταντινούπολη βρίσκεται στην 6η θέση με την επισκεψιμότητα της για το 2012 να ανέρχεται στα 10, 3 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις συμπληρώνουν η Μπανγκόγκ, το Λονδίνο, το Παρίσι, η Σιγκαπούρη, η Νέα Υόρκη, το Ντουμπάι, η Κουάλα Λουμπούρ, το Χονγκ Κόνγκ , και η Μπαρτσελόνα.

Πηγή: alexiptoto.com