27 Δεκέμβριος 2015, 18:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 27 Δεκέμβριος 2015, 17:53

Γκρούεφσκι: Στις 15 Ιανουαρίου η μεταβατική κυβέρνηση

  • Ποινή φυλάκισης σε πρώην στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών της πΓΔΜ που κρατείται στη Θεσσαλονίκη

Το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στα Σκόπια στα τέλη Απριλίου θα τηρηθεί και στις 15 Ιανουαρίου η χώρα θα αποκτήσει νέα κυβέρνηση, η οποία θα διεξάγει τις εκλογές, δήλωσε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ  Νίκολα Γκρούεφσκι.

Νωρίτερα, ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι ανέφερε ότι ο Ν. Γκρούεφσκι θα παραιτηθεί στις 10 Ιανουαρίου, ώστε να σχηματιστεί η μεταβατική κυβέρνηση που θα διοργανώσει τις πρόωρες εκλογές.

Στη διεξαγωγή εκλογών στις 24 Απριλίου 2016 κατέληξαν τον Ιούλιο οι αρχηγοί των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων της πΓΔΜ, στη βάση μίας συμφωνίας για την επίλυση της πολύμηνης πολιτικής κρίσης στη χώρα.

Πάντως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ ανέφερε ότι η αντιπολίτευση θα συμμετάσχει στις εκλογές του Απριλίου μόνον εάν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα διασφαλίζουν τίμιες και δημοκρατικές εκλογές.

Όλα λοιπόν δείχνουν ότι μετά τον Απρίλιο θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων για το όνομα της γειτονικής χώρας.