26 Δεκέμβριος 2015, 18:05 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Δεκέμβριος 2015, 17:37

Χριστουγεννιάτικο μουχαπέτ’ στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς

  • Χριστουγεννιάτικο μουχαπέτ’ στην Ένωση Ποντίων Καλαμαριάς

Με πολύ κόσμο, άφθονο κέφι και με τους ήχους της κεμεντζέ να ξεσηκώνουν τους παραβρισκόμενους, πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς στο εντευκτήριό της.

Τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης ήταν η Σοφία Νικολαΐδη, η οποία βραβεύθηκε για την πολύχρονη προσφορά της στο ποντιακό τραγούδι, ενώ ο σύζυγός της, Στάθης Νικολαΐδης, με τη μελωδική φωνή του κράτησε σημαντικό μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος, συνοδευόμενος από τη λύρα του Φάνη Κουρουκλίδη.

Στη γιορτή τραγούδησαν ακόμα οι Κώστας Καλούσης και Βασίλης Τοπαλίδης, λύρα έπαιξε ο Δημήτρης Ξενιτόπουλος, νταούλι οι Δημήτρης Μητρούλης, Κυριάκος Παπαδόπουλος και Κώστας Ζώης, ενώ στα πλήκτρα ήταν ο Κώστας Καραϊωάννου.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης Γιώργος Τελίδης και τα Διοικητικά Συμβούλια του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος καθώς και ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Καλαμαριάς «Οι Μίθριοι».