26 Δεκέμβριος 2015, 15:48 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Δεκέμβριος 2015, 14:39

Επίσκεψη του διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών

  • Επίσκεψη του διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου στον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών
    (Φωτ.: cpolitan.gr)

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών υποδέχθηκε και ξενάγησε, την περασμένη Δευτέρα, στο ιστορικό του Μέγαρο τον διευθυντή του Ζωγραφείου Λυκείου Κωνσταντινούπολης Γιάννη Δεμιρτζόγλου μετά της συζύγου του Άσπας Χασιώτη.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Νικόλαος Βασιαγεώργης και τα μέλη του ΔΣ εξήραν την αφοσίωση του χαρισματικού δασκάλου και παιδαγωγού στο Ζωγράφειο αλλά και ευρύτερα την αμέριστη προσφορά του στην παιδεία της Πόλης.

Στις 22 Δεκεμβρίου, ο διευθυντής του Ζωγραφείου τιμήθηκε με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών «για τη συνεχή και πολυσχιδή του δράση με την οποία κατορθώνει να κρατά ανοικτό και ενεργό το σχολείο, διατηρώντας παράλληλα ζωντανή την ελληνικότητά του, παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής».

To ΔΣ του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών τον συνεχάρη θερμά και του ευχήθηκε μακροημέρευση στο πηδάλιο του Ζωγραφείου Λυκείου. «Η τιμητική αυτή διάκριση αποτελεί τιμή για όλους τους εκπαιδευτικούς της γενέτειράς μας Πόλης, αλλά και προς όλους τους Κωνσταντινουπολίτες», τόνισε βαθύτατα συγκινημένος ο Γ. Δεμιρτζόγλου.