25 Δεκέμβριος 2015, 15:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Δεκέμβριος 2015, 14:34

Πέθανε ο ηθοποιός Ντάνος Λυγίζος (φωτο)

  • Πέθανε ο ηθοποιός Ντάνος Λυγίζος (φωτο)
    Ο Ντάνος Λυγίζος με τον φίλο του και σκηνοθέτη Μεγακλή Βιντιάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε την τραγική είδηση

Παραμονή Χριστουγέννων έφυγε από τη ζωή ο Ντάνος Λυγίζος, γνωστός ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής. Το νήμα της ζωής του κόπηκε σε ηλικία 77 ετών, ενώ την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε ο σκηνοθέτης και φίλος του Μεγακλής Βιντιάδης με ανάρτησή του στο Facebook.

Σπούδασε υποκριτική στη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης του Λονδίνου και το 1964 βγήκε για πρώτη φορά στο θέατρο με την Ξένια Καλογεροπούλου. Διακρίθηκε σε επιθεωρήσεις όπου έπαιξε δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Νίκος Σταυρίδης και η Άννα Καλουτά.

Τη δεκαετία του ’70 μεσουράνησε στα τηλεοπτικά πράγματα, σε δουλειές όπως «Candid Camera» και «Bingo» που έφεραν την υπογραφή του Νίκου Μαστοράκη. Δυο δεκαετίες μετά, πάλι με τον Μαστοράκη, πήρε μέρος στην εκπομπή «Όχι τα νέα του ΑΝΤ1» την οποία συμπαρουσίασε με την Ελένη Ράντου και την Πόπη Χατζηδημητρίου.

Ο ηθοποιός παντρεύτηκε δύο φορές, με την δημοσιογράφο Έλλη Ευαγγελίδου και την Ντίτα Σαλιβέρου με τις οποίες όμως δεν απέκτησε παιδιά μια και όπως ο ίδιος έλεγε «δεν ήταν έτοιμος να αναλάβει τέτοια ευθύνη».

O 76χρονος ηθοποιός είχε εγκαταλείψει τη Στέγη Ηλικιωμένων –όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια με δική του πρωτοβουλία- και εισήχθη σε ιδιωτικό θεραπευτήριο με δύσπνοια. Η κατάσταση του ήταν επιβαρυμένη και δεν επέτρεπε δραστική φαρμακευτική θεραπεία η επεμβατική μέθοδο. 

Η κηδεία του θα γίνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Gallery