25 Δεκέμβριος 2015, 14:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Δεκέμβριος 2015, 14:03

Νίκος Παππάς: Ξεχάστε τα σενάρια της οικουμενικής

  • Νίκος Παππάς: Ξεχάστε τα σενάρια της οικουμενικής
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ (Αλέξανδρος Μπελτές)

Μετά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ο στενός συνεργάτης του και υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς διαψεύδει τα σενάρια σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης. Μάλιστα κατηγορεί όλους όσοι τα διακινούν και προσθέτει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ισχυρή.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «τα σενάρια της οικουμενικής τα διατηρούν στο τραπέζι προφανώς μόνον όσοι έχουν ευσεβείς πόθους να επιστρέψουν στις καρέκλες της εξουσίας -στις οποίες είναι εθισμένοι- με "παρά φύσιν" μεθόδους, ενώ ο λαός τους έδειξε την πόρτα της εξόδου».

Αναφερόμενος σε δημοσκοπήσεις που δείχνουν κοινωνική δυσαρέσκεια και μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Επικρατείας λέει πως κρατάει μικρό καλάθι σε σχέση με τη δυνατότητα των δημοσκοπήσεων να αποτυπώνουν τάσεις, καθώς όπως τονίζει «η πρόσφατη εμπειρία μας το επιβάλλει». Από τις αναφορές του δεν λείπουν οι επιθέσεις στην αντιπολίτευση.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν απαιτήσεις των πιστωτών για νέα μέτρα και τάσσεται κατά της παραμονής του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.