25 Δεκέμβριος 2015, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Δεκέμβριος 2015, 12:14

Εγκράτεια και δικαιοσύνη ζήτησε ο Πάπας Φράγκισκος

  • Εγκράτεια και δικαιοσύνη ζήτησε ο Πάπας Φράγκισκος
    Ο Πάπας φιλάει το άγαλμα του Ιησού στη διάρκεια της λειτουργίας στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου (φωτ.: ΑΠΕ-EPA/Alessandro di Meo)

Έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία «για την εμφάνιση και ναρκισσισμό» απηύθυνε χθες το βράδυ κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων ο Πάπας Φραγκίσκος στους 1,2 δισεκατομμύρια Καθολικούς στον κόσμο.

«Σε έναν κόσμο που είναι πολύ συχνά σκληρός με τον αμαρτωλό και τον αδύναμο, με την αμαρτία, θα πρέπει να καλλιεργήσουμε ένα ισχυρό αίσθημα δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο Ποντίφικας στο σύντομο κήρυγμά του ενώπιον χιλιάδων πιστών στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη.

«Σε μια κοινωνία που συχνά καταλαμβάνεται από μανία για κατανάλωση και απόλαυση, για πολυτέλεια, για εμφάνιση και ναρκισσισμό, ο Θεός μας καλεί να δείχνουμε εγκράτεια, δηλαδή απλά, να έχουμε μια ισορροπημένη και συγκροτημένη συμπεριφορά και να μπορούμε να καταλαβαίνουμε και να ζούμε με ουσία», είπε.

Ο 79χρονος Ποντίφικας κατήγγειλε τέλος την «κουλτούρα της αδιαφορίας που καταλήγει στην ασπλαχνία».

Εξάλλου όπως είπε θα πρέπει να πάψει να υπάρχει «οποιοσδήποτε φόβος και οποιαδήποτε φρίκη» για τους Χριστιανούς χάρη στο «φως» που φέρνει η γέννηση του Χριστού «του Σωτήρα μας που γεννήθηκε σε μια φάτνη» στη Βηθλεέμ.