25 Δεκέμβριος 2015, 12:36 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Δεκέμβριος 2015, 12:29

Νερό και τροφή για αδέσποτα στους δρόμους του Δήμου Τρίπολης με πρωτοβουλία πολιτών

  • Νερό και τροφή για αδέσποτα στους δρόμους του Δήμου Τρίπολης με πρωτοβουλία πολιτών

Ομάδα πολιτών σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης τοποθέτησαν ταΐστρες και ποτίστρες για τ’ αδέσποτα ζώα σε δύο σημεία της πόλης, σε μια πιλοτική εφαρμογή.

Με αφορμή την περίφραξη του σιντριβανιού στην πλατεία Πετρινού όπου έπιναν νερό τα ζώα της περιοχής, πολίτες ζήτησαν από το Δήμο να τους παραδώσει τις ταΐστρες και ποτίστρες που κρατά εδώ και καιρό στις αποθήκες του για να τις τοποθετήσει σε καίρια σημεία της πόλης.

Πραγματικά ο Δήμος τους παρέδωσε τις 2 από τις 15 ταΐστρες και ποτίστρες, οι οποίες τοποθετήθηκαν σε σημεία όπου παρατηρείται αυξημένος αριθμός αδέσποτων.

Η τοποθέτησή τους είναι προσωρινή  προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα επιλεγμένα σημεία είναι τα καταλληλότερα για την ομαλή συμβίωση των αδέσποτων ζώων με τους πολίτες και επιχειρηματίες των αντίστοιχων περιοχών.  

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση εκείνων στους οποίους ανήκει η πρωτοβουλία, «η τοποθέτηση έγινε πιλοτικά και προσωρινά προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του σημείου ως προς τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης κι εντοπισμού από τα ζώα και φυσικά η δεκτικότητα του κοινού και η αποφυγή προβλημάτων στους πολίτες και επιχειρηματίες της πόλης. Ο Δήμος διαθέτει συνολικά 15 ταΐστρες και ποτίστρες που θα τοποθετηθούν μόνιμα αφού πρώτα συζητηθεί και εγκριθεί το σχέδιο από το Δημοτικό Συμβούλιο».