25 Δεκέμβριος 2015, 08:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 25 Δεκέμβριος 2015, 10:09

Χριστούγεννα με αίθριο καιρό και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια

  • Χριστούγεννα με αίθριο καιρό και λίγες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Γενικά αίθριο καιρό και τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια προβλέπει ανήμερα των Χριστουγέννων η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη τοπικά 5 και 6 μποφόρ. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα, και νωρίς το πρωί, στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Στην Αττική γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 με 5, και τη νύχτα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιουνίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 που από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Σε Δωδεκάνησα και στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις στις βορειότερες περιοχές το πρωί. Οι άνεμοι στα νότια αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 3 με 4 και από το μεσημέρι βαθμιαία 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.