24 Δεκέμβριος 2015, 14:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2015, 14:03

Οργανωμένη επίθεση από αλβανικά ΜΜΕ στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου

  • Οργανωμένη επίθεση από αλβανικά ΜΜΕ στο Τμήμα Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου

Δύο επιστημονικά ντοκιμαντέρ του Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αργυροκάστρου έχουν ενοχλήσει μερίδα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, που όπως καταγγέλλει η ομογενειακή οργάνωση Ομόνοια έχουν εξαπολύσει οργανωμένη επίθεση εναντίον του ανώτατου δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. 

Τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, σημειώνει η Ομόνοια, καλλιεργούν φαντάσματα του παρελθόντος στη γειτονική χώρα, παραποιούν και διαστρεβλώνουν την αλήθεια του περιεχομένου των δύο ντοκιμαντέρ.

«Η άλλη Αλβανία είναι αυτή που έχει ανάγκη από αλήθειες, δικαιοσύνη, και ανάπτυξη. Είναι αυτή που ξέρει να σέβεται τη διαφορετικότητα και να αναγνωρίζει ότι ο έντονος ελληνισμός που έχει σε όλη τη σημερινή νότια Αλβανία, δεν αποτελεί απειλή για την ύπαρξη της αλλά κοινωνικό και ιστορικό πλούτο. Η «Άλλη Αλβανία» είναι αυτή που αφήνει τους επιστήμονες να συμφωνούν ή να διαφωνούν βάσει των τεκμηριωμένων στοιχείων τους και όχι υπό την πίεση αυτόκλητων προστατών του έθνους» σημειώνει μεταξύ άλλων η Ομόνοια.