13 Αύγουστος 2013, 08:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:14

Σοβαρό πρόβλημα υγείας για τον Ερντογάν;

  • Τουρκικό θράσος μέσα στην Αθήνα

Σοβαρό πρόβλημα υγείας για τον Ερντογάν;

Νέο επεισόδιο μεταξύ των πολλών που έχουν ως επίκεντρο τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, βρίσκεται εδώ και αρκετές ώρες σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «YURT» (Πατρίδα), ο Ταγίπ Ερντογάν έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης. Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε την Πέμπτη που μας πέρασε στην καθιερωμένη προσευχή κατά την πρώτη ημέρα του Μπαϊραμιού και έκτοτε, ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται.

Κατά την εφημερίδα, ο Ταγίπ Ερντογάν υπεβλήθη σε θεραπεία σε άγνωστο μέρος και για άγνωστη αιτία.

Επισημαίνεται πως ο πρωθυπουργός της Τουρκίας προ διετίας αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και νοσηλεύτηκε δύο φορές και για μεγάλο σχετικά χρονικό διάστημα.

Επίσης, ως γνωστόν, έχασε τις αισθήσεις του προ ετών εντός της πρωθυπουργικής λιμουζίνας ενώ πολλά λέγονται και ακόμη περισσότερα ακούγονται στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα για την κατάσταση της υγείας του.

Άμεση η αντίδραση του πρωθυπουργικού γραφείου

Η αναπαραγωγή του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας ήταν άμεση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της πλευράς Ερντογάν.

Ειδικότερα, το πρωθυπουργικό γραφείο εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας την εφημερίδα ως «περιθωριακή» και το δημοσίευμα «σπέκουλα», χωρίς ωστόσο να αναφέρεται το πού ακριβώς βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας. Κατά την ανακοίνωση, ο Ταγίπ Ερντογάν θα εμφανιστεί δημοσίως το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Προύσα σε πολιτική εκδήλωση.

Η κυκλοφορία της εφημερίδας «YURT» ανέρχεται σε 70.000 φύλλα ημερησίως. Η κυκλοφορία της κεμαλικής πρώην καθεστωτικής εφημερίδας «Τζουμχουριέτ» επί παραδείγματι ανέρχεται σε 50.000 φύλλα ημερησίως. Ο χαρακτηρισμός της «YURT» ως «περιθωριακής φυλλάδας» από το πρωθυπουργικό γραφείο μάλλον δεν απηχεί την πραγματικότητα και εκτιμάται ως μία «καθ’ υπόδειξη» υπερβολή των συνεργατών του Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: zougla.gr