24 Δεκέμβριος 2015, 12:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2015, 12:38

Τουρκία: Αυξήσεις-φωτιά στις τιμές των εισιτηρίων σε μνημεία και μουσεία

  • Τουρκία: Αυξήσεις-φωτιά στις τιμές των εισιτηρίων σε μνημεία και μουσεία

Παρά τη μείωση της τουριστικής κίνησης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους τη χρονιά που κλείνει στην Τουρκία, για κάποιο λόγο οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να επιβάλουν αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια εισόδου, μεταξύ άλλων στην Αγια-Σοφιά, το Τοπκαπί, την Έφεσο και το Παμούκαλε.

Η τιμή εισιτηρίου στο Παμούκαλε αυξήθηκε από 25 σε 35 τουρκικές λίρες (έφθασε κοντά 12 ευρώ). Οι τιμές στην Αγια-Σοφιά και την Έφεσο έχουν αυξηθεί επίσης κατά δέκα τουρκικές λίρες (κατά περίπου 3 ευρώ δηλαδή) ενώ οι αυξήσεις που έχουν αποφασιστεί για το 2016, σε κάποιες τουριστικές περιοχές όπως η αρχαία πόλη της Σίδης άγγιζουν το 400%!

Η αύξηση θα έχει αρνητική επίδραση στις πωλήσεις τουριστικών πακέτων» δήλωσε ο Γκαζί Μουράτ Σεν, επικεφαλής της Ένωσης Ξενοδόχων Denizli στην εφημερίδα Hürriyet και είναι ανεξήγητες σε μια περίοδο που ο τουριστικός τομέας χρειάζεται τόνωση. «Όλο και λιγότεροι άνθρωποι επισκέπτονται μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αποφασίστηκαν αυτές οι αυξήσεις» είπε.

Το μέτρο της αύξησης των τιμών θα τεθεί σε ισχύ από τις 4 Ιανουαρίου 2016.