24 Δεκέμβριος 2015, 20:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 24 Δεκέμβριος 2015, 17:17

Χριστούγεννα στο Μέγαρο με τη Σβετλάνα Ζαχάροβα

  • Χριστούγεννα στο Μέγαρο με τη Σβετλάνα Ζαχάροβα

Δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του κλασικού χορού, η «απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα» των Μπολσόι Σβετλάνα Ζαχάροβα και ο φημισμένος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας Σεργκέι Πολούνιν, θα βρεθούν αυτά τα Χριστούγεννα, στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, χαρίζοντας στους φίλους του μπαλέτου τις υπέροχες ερμηνείες τους σε ένα από τα ωραιότερα έργα όλων των εποχών, τη «Ζιζέλ».

Οι δύο σπουδαίοι χορευτές θα δώσουν τρεις παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου (στις 20.00), πλαισιωμένοι από τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας, το θρυλικό καλλιτεχνικό σχήμα της Ρωσίας που συμπράττει συχνά με μεγάλους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, παραμένοντας πιστό στη στρατηγική των κορυφαίων συνεργασιών του.

Το ελληνικό κοινό, που έχει αγαπήσει την «τσαρίνα» του κλασικού μπαλέτου από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις της στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, θα έχει το προνόμιο να απολαύσει τη Σβετλάνα Ζαχάροβα, υπό τους ήχους της γοητευτικής μουσικής του Λούντβιχ Μίνκους, να ενσαρκώνει την αγαπημένη της ρομαντική ηρωίδα, τη Ζιζέλ, έναν ρόλο που έχει σφραγίσει τη λαμπρή σταδιοδρομία της. «Είμαι ενθουσιασμένη που θα χορέψω ξανά στη σκηνή του Μεγάρου το ρόλο της Ζιζέλ, γιατί είναι ο αγαπημένος μου ρόλος. Σας εύχομαι ειρήνη, χαρά, και κάθε αλλαγή να γίνεται για το καλύτερο» αναφέρει απευθυνόμενη στο ελληνικό κοινό η διεθνούς φήμης χορεύτρια.

Την έχουν χαρακτηρίσει «ζωντανό θρύλο», «ντίβα», «σούπερσταρ», ενώ το Θέατρο Μπολσόι τής έχει απονείμει τον τίτλο «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα» παραλείποντας το μικρό της όνομα, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με δύο θρυλικές μπαλαρίνες, την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα.

Στο πλάι της εμφανίζεται ο 26χρονος σταρ του χορού Σεργκέι Πολούνιν, που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Πρίγκιπα Άλμπρεχτ. Έχοντας χορέψει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας –υπήρξε ο νεότερος χορευτής στην ιστορία του–, συνεργάζεται συχνά ως προσκεκλημένος σολίστ με τα Μπολσόι, ενώ εμφανίζεται και με το Μουσικό Θέατρο Στανισλάφσκυ & Νεμίροβιτς-Ντάντσενκο της Μόσχας, καθώς και με τα Μπαλέτα της Όπερας του Νοβοσιμπίρσκ.

Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας, ένα από τα ιστορικά κρατικά συγκροτήματα της Ρωσίας, συνεργάζονται σταθερά με δύο βασικούς πυλώνες της ρωσικής χορευτικής παράδοσης, τα περίφημα Μπολσόι της Μόσχας και τα Μαριίνσκι (Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, παρουσιάζοντας από κοινού μοναδικές παραστάσεις, λαμπερά γκαλά χορού και επετειακά αφιερώματα.

Τιμές εισιτηρίων: Παιδιά, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι: 25 ευρώ, Ζώνη Γ: 35 ευρώ, Ζώνη Β: 55 ευρώ, Ζώνη Α: 75 ευρώ, Διακεκριμένη Ζώνη: 95 ευρώ (παιδικά-φοιτητικά για τη Διακεκριμένη Ζώνη: 42 ευρώ). Τα παιδικά εισιτήρια ισχύουν για παιδιά έως 12 ετών.