26 Δεκέμβριος 2015, 14:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Δεκέμβριος 2015, 11:23

«Γκολ στη φτώχεια» – Στον αγώνα ΑΕΚ - Εθνικής Αστέγων θα νικήσει η αλληλεγγύη (βίντεο)

  • Η ΝΔ παίζει μπάλα με την Εθνική Αστέγων
    Προπόνηση της Εθνικής Αστέγων στο γήπεδο του Ρουφ (φωτ.: shedia.gr)

Μια σπουδαία γιορτή του αθλητισμού που κάνει πράξη την αλληλεγγύη, αξία ανεκτίμητη στις μέρες μας, πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ το απόγευμα (17:00) της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου.

Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί την παγκόσμια πρωταθλήτρια Εθνική Αστέγων, σε ένα φιλικό παιχνίδι με ελεύθερη είσοδο για τους φιλάθλους και με ιδιαίτερο συμβολισμό.

«Η ΑΕΚ δεν θα μπορούσε να μην πρωτοστατεί σε μια ενέργεια που προσπαθεί να βελτιώσει τις συνθήκες διαβίωσης συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη», τόνισε στο pontos-news.gr, ενόψει του αγώνα, ο Ευάγγελος Ασλανίδης.

Η Ένωση, πρόσθεσε με έμφαση ο πρόεδρος της ΑΕΚ, είναι ένα σωματείο που ξέρει καλά τι θα πει δυσκολίες και πώς είναι να ξεριζώνεται κάποιος από τον τόπο του. Ευχήθηκε δε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, να γίνουν ανάλογες δράσεις στο μέλλον, στο νέο γήπεδο της ομάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια.


Δηλώσεις του Ε. Ασλανίδη στο pontos-news.gr για το σημαντικό φιλικό της Τρίτης

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Γκουστάβο Πογιέτ δεν θα πονοκεφαλιάσει ούτε με την κατάρτιση της ενδεκάδας, ούτε με το πώς θα εξουδετερώσει τον αντίπαλο. Θα είναι μια από τις ελάχιστες βραδιές στην προπονητική του καριέρα που δεν θα νιώσει πίεση από τον πάγκο για το αποτέλεσμα αν και κανείς δεν μπαίνει σε έναν αγώνα για να χάσει.

Το ίδιο θα αισθανθούν και τα αστέρια της ομάδας, ο Μπουονανότε, ο Αραβίδης, ο Τζιμπούρ, ο Μπαρμπόσα, ο Βάργκας, ο Μάνταλος και όλοι οι παίκτες που δέχθηκαν με ενθουσιασμό την πρόσκληση της Περιφέρειας Αττικής να αντιμετωπίσουν τους παίκτες της Εθνικής Αστέγων, σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα έξω από τα συνηθισμένα.

Εξάλλου, είναι η πρώτη φορά που ομάδα επιπέδου Super League θα παίξει ουσιαστικά κόντρα σε μια παρέα ερασιτεχνών παικτών, σε ένα φιλικό ματς όπου αξία δεν έχει ο νικητής, αλλά η χαρά της συμμετοχής, του ευ αγωνίζεσθαι καθώς και η ανάδειξη του κοινωνικού και φιλανθρωπικού χαρακτήρα του ποδοσφαίρου.


Οι παίκτες της ΑΕΚ Ντιέγκο Μπουονανότε και Χρήστος Αραβίδης μαζί με μέλη της Εθνικής Αστέγων

Η Εθνική Αστέγων είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία, που αξιοποιεί το άθλημα για την ενεργοποίηση και κοινωνική επανένταξη συμπολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στόχος της είναι η υποστήριξη ευπαθών ομάδων, όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

«Είμαι μέλος της Εθνικής Αστέγων. Παίζουμε μπάλα όχι για να γίνουμε καλύτεροι ποδοσφαιριστές αλλά για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι», υπογραμμίζει ο Αλέξανδρος Καϊάφας.


Ο παίκτης της Εθνικής Αστέγων Αλ. Καϊάφας μιλά στο pontos-news.gr 

Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, άστεγοι, άτομα που ήταν εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες και πρόσφυγες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της πρωτοβουλίας.

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων συμμετέχει κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup). Mάλιστα έχει φέρει διακρίσεις στην Ελλάδα, τόσο με τα δύο Κύπελλα Fair Play όσο και με τον τίτλο του πρωταθλητή που κατέκτησε πριν από λίγους μήνες στο Άμστερνταμ.


Η Εθνική Αστέγων πανηγυρίζει την «κούπα» στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Άμστερνταμ

Αξίζει επίσης να τονιστεί ότι το απόγευμα της Τρίτης στο ΟΑΚΑ θα διατίθεται και η «σχεδία». Το μοναδικό ελληνικό περιοδικό δρόμου το οποίο δεν πωλείται στα συνήθη σημεία διάθεσης Τύπου, όπως π.χ. τα περίπτερα, αλλά αποκλειστικά και μόνο στους δρόμους της πόλης από διαπιστευμένους πωλητές.

Οι πωλητές προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικά πληθυσμιακές ομάδες (άστεγοι, άνεργοι και γενικώς άνθρωποι που αποδεδειγμένα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας) και η «σχεδία» αποτελεί γι' αυτούς μια ξεχωριστή ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα ελάχιστο, αξιοπρεπές εισόδημα κι ένα επιπλέον κίνητρο να ξαναχτίσουν τις ζωές τους.