22 Δεκέμβριος 2015, 19:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2015, 19:26

Νέο αντεθνικό παραλήρημα της Ρεπούση

  • Νέο αντεθνικό παραλήρημα της Ρεπούση
    Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Συμέλα Παντζαρτζή

Η Μαρία Ρεπούση του «συνωστισμού της Σμύρνης» χτύπησε και πάλι με νέο παραλήρημα αμφισβήτησης της ελληνικής Ιστορίας, λαμβάνοντας τη σκυτάλη από την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Αυτήν τη φορά υποστήριξε πως το πρόγραμμα στο μάθημα της Ιστορίας πρέπει να αλλάξει και να μην έχει μόνο ελληνική Ιστορία γιατί «η Ελλάδα δεν είναι απομονωμένη, δεν είναι αυτιστική χώρα».

Η πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ που έχει απασχολήσει πολλές φορές το πανελλήνιο με τις θέσεις της οι οποίες χαρακτηρίζονται αντεθνικές, σημείωσε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη (Πρακτορείο 104,9 FM) ότι «... στην Ελλάδα κάναμε πολύ μικρές αλλαγές, μείναμε προσκολλημένοι στο παλιό παράδειγμα-υπόδειγμα, που είναι το εθνικιστικό, ηρωικό, γεγονοτολογικό, γεγονότα, χρονολογίες, ήρωες, σαν να διδάσκουμε μία εθνική ελεγεία, όπου δοξάζουμε τον εαυτό μας και μας φταίνε όλοι οι άλλοι, είτε αυτοί είναι ξένοι, είτε εχθροί κ.ο.κ.».

Όπως φαίνεται, ξεπέρασε κατά πολύ τη Σ. Αναγνωστοπούλου, που υποστήριξε πρόσφατα ότι η Ιστορία πρέπει να διδάσκεται χωρίς το εθνικό στοιχείο.

Η Μ. Ρεπούση είπε ακόμη ότι «θέλουμε άλλη δοσολογία» πέραν της ελληνικής και τοπικής Ιστορίας, ενώ πρόσθεσε πως η Ιστορία και το τι έγινε στο παρελθόν, είναι δουλειά της επιστήμης και δεν πρέπει να χειραγωγείται από τους πολιτικούς.