22 Δεκέμβριος 2015, 16:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2015, 15:29

Τα Τίμια Δώρα των Μάγων στην προσφυγική Νέα Ιωνία Βόλου

  • Τα Τίμια Δώρα των Μάγων στην προσφυγική Νέα Ιωνία Βόλου

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα υποδέχθηκαν οι πιστοί στον Βόλο τα Τίμια Δώρα των Μάγων, που φυλάσσονται εδώ και αιώνες στην Ιερά Μονή Αγίου Παύλου στον Άθω.

Τα Τίμια Δώρα μεταφέρθηκαν χθες στον ιερό ναό Ευαγγελιστρίας στην προσφυγική Νέα Ιωνία, όπου θα παραμείνουν έως τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου.

Αντιπροσωπεία μοναχών του Αγίου Όρους, με επικεφαλής τον Γέροντα Ιωασάφ, συνόδευσε τα πολύτιμα κειμήλια ενώ με επισημότητα τα υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, κληρικοί και πλήθος κόσμου. Ο μητροπολίτης Δημητριάδος συνεχάρη όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση του προσκυνήματος, και αναφερόμενος στο γεγονός της προσκύνησης των Μάγων, επισήμανε ότι «αυτό είναι απόδειξη ότι η Γέννηση του Χριστού δεν συνιστούσε υπόθεση μόνο των Εβραίων, αλλά αφορούσε όλα τα έθνη που εκπροσωπούσαν οι Μάγοι».

Τα Τίμια Δώρα χάρισε στη μονή το 1470 η χριστιανή μητριά του Μωάμεθ του Πορθητή, Μάρω Μπράνκοβιτς Κομνηνή.

Η Βαλιντέ Χανούμ Σουλτάνα, όπως έγινε γνωστή ως σύζυγος του σουλτάνου Μουράτ Β΄, ήταν κόρη του ηγεμόνα της Σερβίας Γεωργίου Μπράνκοβιτς και της Ειρήνης Καντακουζηνής, κόρης του ποντιακής καταγωγής δεσπότη του Μυστρά Ματθαίου Καντακουζηνού.