22 Δεκέμβριος 2015, 12:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2015, 11:52

Ντέρμπι μέχρι τέλους οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ

  • Ντέρμπι μέχρι τέλους οι εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ
    (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές)

Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη έστειλαν οι ψηφοφόροι στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, στις 10 Ιανουαρίου, και μέχρι να κλείσουν και οι (δεύτερες) κάλπες, ο αγώνας αναμένεται να είναι ντέρμπι. Η «έκπληξη» Μητσοτάκη φαίνεται ότι δίνει τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά στις κάλπες του δεύτερου γύρου – πλέον θεωρείται ότι δεν πρόκειται για μάχη προσώπων αλλά για ιδεολογική και πολιτική μάχη.

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία που έδωσε χθες το κόμμα, τα οποία αφορούν το 85% των τμημάτων, δείχνουν ότι η διαφορά μεταξύ των δύο μονομάχων είναι στις 11,24 μονάδες. Το στοίχημα πλέον είναι το ποιοι θα «κερδίσουν» τους ψηφοφόρους του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΚΕΦΕ, στα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: Βαγγέλης Μεϊμαράκης 39,51%, Κυριάκος Μητσοτάκης 28,27%, Απόστολος Τζιτζικώστας 21,15%, Άδωνις Γεωργιάδης 11,07%.

Σήμερα αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης χθες ξεκαθάρισε ότι στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αν και υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για «γραμμή» προς τους ψηφοφόρους αλλά για προσωπική επιλογή. Το ενδιαφέρον, πλέον, εστιάζεται στον Απόστολο Τζιτζικώστα, για τον οποίο είχαν καλλιεργηθεί υψηλές προσδοκίες, και ο οποίος δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήκωσε το γάντι και απάντησε σε όσους τον επικρίνουν λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πήρα μόνος μου το 30% των ψήφων, δεν είμαι συνιστώσα της ΝΔ, μπορώ να εκφράσω όλη την παράταξη». Μάλιστα, άφησε αιχμές για τη στήριξη που λέγεται ότι πρόσφερε ο Κώστας Καραμανλής στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη: «Εγώ είμαι αυτόφωτος, όποιος ψηφίζει Κυριάκο παίρνει Κυριάκο», κατέληξε.