26 Δεκέμβριος 2015, 10:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 23 Δεκέμβριος 2015, 17:55

Μια υπέροχη ποντιακή φωνή, η Μήδεια Χουρσουλίδου, τραγουδά σε 10 γλώσσες

  • Μια υπέροχη ποντιακή φωνή, η Μήδεια Χουρσουλίδου, τραγουδά σε 10 γλώσσες
    Η Μήδεια Χουρσουλίδου σε παλιότερη εμφάνισή της (φωτ.: προσ. αρχείο)

Βόλτα στον Πόντο, τη Σμύρνη, τη Θράκη, αλλά και την Αρμενία, τη Γεωργία, τη Ρωσία και την Πορτογαλία θα πάει την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου το ελληνικό κοινό της η ερμηνεύτρια Μήδεια Χουρσουλίδου με την παράσταση «Εικόνες» που ανεβαίνει στο Ρυθμός Stage στην Ηλιούπολη.

Ποντιακής καταγωγής, γεννημένη στη Γεωργία σε μια μουσική οικογένεια, η Μήδεια τραγουδά σε 10 γλώσσες τραγούδια από διάφορες χώρες του κόσμου επιλεγμένα με ένα και μοναδικό κριτήριο, την αγάπη για τη ζωή.

Το μακρινό μουσικό ταξίδι ψυχής είναι πλημμυρισμένο με μελωδίες στα πορτογαλικά, τα κορσικάνικα, τα ιταλικά, τα σερβικά, τα τσιγγάνικα, τα βουλγαρικά, τα ελληνικά (σμυρναίικα, ποντιακά, θρακιώτικα), τα αρμενικά, τα γεωργιανά, τα αζέρικα και τα ρωσικά.

Η Μήδεια Χουρσουλίδου ζει στην Αθήνα και δραστηριοποιείται στον καλλιτεχνικό τομέα, ως τραγουδίστρια και καθηγήτρια φωνητικής. Από πολύ μικρή ηλικία έκανε σπουδές κλασικού πιάνου και αργότερα σπούδασε κλασικό τραγούδι, σολφέζ, μουσική λογοτεχνία, αρμονία και χορωδία στο Τμήμα Μουσικής του Κρατικού Πανεπιστημίου του Ρουστάβι.


(Φωτ.: Facebook)

Σε νεαρή ηλικία εγκαταστάθηκε οριστικά της στην Ελλάδα, πρώτα στη Θεσσαλονίκη και κατόπιν στην Αθήνα. Στην πρωτεύουσα συμμετέχει σε μουσικά σχήματα, εμφανίζεται σε διάφορες μουσικές σκηνές και συνεργάζεται με πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες. Το 1998 κυκλοφόρησε η πρώτη προσωπική της δουλειά, ενώ έχει και πολλές συμμετοχές σε δουλειές άλλων καλλιτεχνών. Όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές, συναυλίες και φεστιβάλ. Το ρεπερτόριό της έχει ένα ευρύ μουσικό φάσμα: ελληνικά, ethnic jazz-rock, έντεχνο και κλασικό.


Από παλιότερη εμφάνισή της σε ποντιακό τραγούδι με τον Χρήστο Παπαδόπουλο

Στην παράστασή της, την οποία θα προλογίσει η δημοσιογράφος και συγγραφέας Σοφία Προκοπίδου, τη Μήδεια θα πλαισιώσουν το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Συμπατριωτών «Μπεριόζκα» και το πολυφωνικό μουσικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Κέντρου «Καύκασος».

Εκδηλωσεις
ΤΡΙΤΗ29
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2015
21:00
Με όχημα τη φωνή της και την ικανότητά της να ερμηνεύει τραγούδια σε 10 γλώσσες, η ποντιακής...