21 Δεκέμβριος 2015, 20:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Δεκέμβριος 2015, 20:04

Η ΟΣΕΠΕ για το προσφυγικό και ευχές με πολιτικό μήνυμα

  • Η ΟΣΕΠΕ για το προσφυγικό και ευχές με πολιτικό μήνυμα
    Πρόσφυγες στη Γερμανία (Φωτ.: EPA/ Kay Nietfeld)

Άγιες μέρες και η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ) επιλέγει να στείλει ευχές αγάπης, συνοδεύοντάς τις όμως με αιχμές για όλους όσοι διαχειρίζονται την πορεία της παγκόσμιας κοινωνίας με τρόπο τέτοιο που προκαλεί πολέμους και κρίσεις.

Οι Πόντιοι που ζουν εκτός Ελλάδος, εκφράζουν επίσης αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον ποντιακό αλλά και όλον τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Η ανοιχτή επιστολή που απευθύνει η ΟΣΕΠΕ και φέρει την υπογραφή του προέδρου της, Ηλία Μαυρίδη, έχει ως εξής:

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Τούτες τις μέρες, κατά παράδοση συνηθίζεται η αποστολή ευχών από όλους τους ανθρώπους για αγάπη, χαρά, ειρήνη, επιτυχία, ευτυχία και διάφορες άλλες, στα πλαίσια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 

Τα τρέχοντα γεγονότα των τελευταίων χρόνων και ειδικά του 2015  μαρτυρούν και επιβεβαιώνουν τα αντίθετα από αυτά που συνήθως ευχόμαστε όλοι μας. 

Στιγμές όχι ευχάριστες πλην μερικών εξαιρέσεων, ευτυχώς. Στιγμές και πράξεις που αποδεικνύουν το πόσο ευάλωτοι και ανίσχυροι είμαστε στο να  κατευθύνουμε τη ροή της ζωής προς εκείνη την κατεύθυνση που ευχόμαστε. 

Η ΟΣΕΠΕ, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στον ελλαδικό χώρο αλλά και ευρύτερα στην ανατολική Μεσόγειο εκφράζει την ανησυχία της αλλά παράλληλα και την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή της στον ποντιακό αλλά και όλο τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.

Η ΟΣΕΠΕ, παίρνοντας θέση για το προσφυγικό ζήτημα ελπίζει σ’ ένα καλύτερο μέλλον των λαών που δοκιμάζονται από τον πόλεμο και την εγκατάλειψη των πατρίδων τους, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τι σημαίνει Γενοκτονία και απώλεια των πατρογονικών εστιών όπως του ξεριζωμού του 1922.

Εκφράζουμε την αγωνιστική μας διάθεση για ένα καλύτερο αύριο με αγάπη, ειρήνη, πρόοδο και ευημερία για όλους τους λαούς και ευχόμαστε το φως των Χριστουγέννων να φωτίζει τις ψυχές όλων και κυρίως αυτών που διαχειρίζονται την πορεία της παγκόσμιας κοινωνίας.

Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά.