21 Δεκέμβριος 2015, 08:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Δεκέμβριος 2015, 06:31

Χαμογελάει ξανά ο καιρός σήμερα Δευτέρα

  • Ο καιρός σήμερα Τετάρτη έχει αφρικανική σκόνη
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Αίθριος αναμένεται ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα, εκτός από τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις. Βόρειοι θα πνέουν οι άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί, παγετός κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 -15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Γενικά αίθριος ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 1-14 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0-14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 έως 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος ο καιρός. Τις πρωινές ώρες στα βόρεια η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3-17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3-16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10-15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.