20 Δεκέμβριος 2015, 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2015, 19:25

Αναγνωστοπούλου: Βιβλία Ιστορίας χωρίς εθνικές αναφορές

  • Αναγνωστοπούλου: Βιβλία Ιστορίας χωρίς εθνικές αναφορές
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος)

Η τρόικα του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Έθνους και της Ορθοδοξίας συνεχίζει να κτυπά εναλλάξ. Μετά το Νίκο Φίλη που απαρνήθηκε τη Γενοκτονία των Ποντίων και τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που θέλει την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, ήρθε η ώρα της Σίας Αναγνωστοπούλου να... ξανακτυπήσει!

Αυτήν τη φορά η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας θέλει να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της Ιστορίας χωρίς τη χρήση εθνόμετρου! Η Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην Καθημερινή, τάχθηκε επίσης υπέρ των απόψεων Ρεπούση για το συνωστισμό των Ελλήνων στη Σμύρνη!

Διαβάστε τα επίμαχα κομμάτια από τη συνέντευξή της:

  • «Στην Ελλάδα εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων».
  • Η Μικρασιατική Καταστροφή «δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία».
  • «Ο εθνικιστής θεωρεί ότι ο Κολοκοτρώνης υπήρξε επειδή ήταν Έλληνας και επειδή ο ηρωισμός είναι ίδιον της φυλής, ενώ ο ιστορικός τον κατατάσσει ως ηρωική μορφή μιας ευρωπαϊκής περιόδου επαναστάσεων».

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση για το κρυφό σχολείο σημειώνει ότι «εάν υπήρχε ή όχι αφορά την ιστορική έρευνα» και ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε θρησκευτικά σχολεία.  Για την υπόθεση της Μαρίας Ρεπούση, η οποία είχε εκφράσει παρεμφερείς απόψεις, η Σ. Αναγνωστοπούλου ομολογεί ότι «φοβήθηκα το φανατισμό που έστησε έναν άνθρωπο στον τοίχο με τάση απομόνωσής του ως εθνικό προδότη».