20 Δεκέμβριος 2015, 16:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Δεκέμβριος 2015, 16:45

Βόμβα στο αεροπλάνο της Air France που έκανε αναγκαστική προσγείωση

  • Βόμβα στο αεροπλάνο της Air France που έκανε αναγκαστική προσγείωση
    Το Boeing 777 της πτήσης 463 της Air France στον αερολιμένα της Μομπάσα (φωτ.: ΕΡΑ)

Για έρευνα που είναι σε εξέλιξη σχετικά με ένα «μηχανισμό» που βρέθηκε στο αεροσκάφος της εταιρείας Air France, που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή στη Μομπάσα, μετά τον εντοπισμό ενός ύποπτου δέματος, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας Τζόσεφ Νκαισέρι.

«Η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, όμως αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω προς το παρόν είναι ότι οι ερευνητές ανακρίνουν πολλούς επιβάτες σχετικά με τον μηχανισμό που εντοπίστηκε εντός του αεροσκάφους της Air France» επισήμανε ο ίδιος μιλώντας στον Τύπο. Ο Κενυάτης υπουργός δεν διευκρίνισε ωστόσο το είδος του «μηχανισμού» που εντοπίστηκε.

Σε επικοινωνία που είχε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων με την Air France, η αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι σε αυτό το στάδιο «δε γνωρίζουμε ακόμα το είδος του αντικειμένου» που ανακαλύφθηκε στο αεροσκάφος.

Σε τηλεγράφημα ωστόσο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται τους υπεύθυνους του αεροδρομίου της Κένυας, επισημαίνεται ότι ο μηχανισμός που εντοπίστηκε εντός του Μπόινγκ 777 της Air France ήταν ένας εκρηκτικός μηχανισμός.


Η φωτογραφία που δείχνει έναν εκρηκτικό μηχανισμό ο οποίος φέρεται να βρέθηκε στο αεροσκάφος της Air France

«Οι ειδικοί των μονάδων εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών ανακάλυψαν μια βόμβα εντός του αεροσκάφους της Air France στο διεθνές αεροδρόμιο Moi στη Μομπάσα» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του αεροδρομίου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

O εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο εκτός του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις αρχές. «Οι αρχές ασφαλείας της Κένυας εστιάζουν την προσοχή τους σε δύο επιβάτες που θεωρούνται ύποπτοι» προστίθεται στην ανακοίνωση.