20 Δεκέμβριος 2015, 14:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 20 Δεκέμβριος 2015, 14:03

Αναστασιάδης και Ακιντζί στο εργαστήριο της επιτροπής για τους αγνοούμενους

  • Αναστασιάδης και Ακιντζί στο εργαστήριο της επιτροπής για τους αγνοούμενους

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, μαζί με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακκιντζί, το Ανθρωπολογικό Εργαστήρι της ΔΕΑ, στο χώρο του παλιού αεροδρομίου Λευκωσίας. 

Τους δύο άνδρες υποδέχθηκαν τα τρία μέλη (Π. Ανρί , Ν. Νέστορος και Π. Κιουτσούκ) της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους και ακολούθως όλοι μαζί μετέβησαν στους χώρους του εργαστηρίου.

Εκεί οι δύο ηγέτες ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνητικών προγραμμάτων με στόχο τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και των ταυτοποιήσεων λειψάνων.

Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στην ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος δήλωσε ότι η επίσκεψη των δύο ηγετών αποδεικνύει το κοινό τους ενδιαφέρον για διακρίβωση της τύχης των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων αγνοουμένων.

Πρέπει, τόνισε ο Ν. Νέστορος, «να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για να μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις σε σχέση με την τύχη των αγνοουμένων, ιδιαίτερα στις οικογένειες τους, τις μανάδες, τους πατεράδες, που αυτές οι μέρες θα είναι ακόμη πιο δύσκολες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ανέδειξε τη μεγάλη αδυναμία στον εντοπισμό πιθανών χώρων ταφής, ιδιαίτερα στα κατεχόμενα, και ζήτησε να ενισχυθούν τα ερευνητικά κλιμάκια σε σχέση με πιθανούς χώρους ταφής.