12 Αύγουστος 2013, 10:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 20:14

Ο Φάρος Αγίας Βαρβάρας σε ένα ταξίδι μνήμης και παράδοσης στην Κορινθία

  • Ο Φάρος Αγίας Βαρβάρας σε ένα ταξίδι μνήμης και παράδοσης στην Κορινθία

Ο Φάρος Αγίας Βαρβάρας σε ένα ταξίδι μνήμης και παράδοσης στην Κορινθία. Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό στο τέλος του άρθρου.

Σ΄ένα ταξίδι μνήμης & παράδοσης στην Κορινθία, με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς απ' όλη την Ελλάδα, συμμετείχε ο Σύλλογος Ποντίων Αγ.Βαρβάρας "Ο Φάρος", την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, τιμώντας την επέτειο των 150 χρόνων από τη γέννησή και το Αιώνιο ταξίδι του στην «Ιθάκη».

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας "Ο Φάρος" ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στις Αλησμόνητες Πατρίδες του Πόντου με το χορό, το τραγούδι, την αφήγηση και την προβολή εικόνων. Συγκίνησε, απέσπασε το πιο θερμό χειροκρότημα και δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια από τους Διοργανωτές.

Ιδιαίτερα η Ηθοποιός Κατερίνα Διδασκάλου (Πρωθιέρεια της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην αρχαία Ολυμπία) συνεγχάρει την Πρόεδρο κ.Σοφία Σαββίδου, επαινόντας τους Ποντιακούς Χορούς.

Το χορευτικό συνόδευσαν ο Σταύρος Σαββίδης (λύρα, τραγούδι) και ο Σάββας Κυριακίδης (νταούλι).
Και φυσικά ο γλυκόλαλος ήχος της ποντιακής λύρας μετά το τέλος της εκδήλωσης παρέσυρε στο χορό και όλους τους συμμετέχοντες από όλα τα χορευτικά τμήματα!!

Άξιζε να παρευρεθεί κανείς σ' αυτή την εκδήλωση του Πνεύματος, της Μουσικής και της Παράδοσης για να διαπιστώσει τελικά ο ίδιος ο συμμετέχων, ότι σημασία δεν έχει μόνο ο «Προορισμός» αλλά και οι εμπειρίες που αποκομίζει ο κάθε άνθρωπος από το «Ταξίδι του».

Δείτε φωτογραφικό υλικό στο τέλος του άρθρου.

Gallery