19 Δεκέμβριος 2015, 19:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2015, 18:42

Μία ακόμη αυτοκτονία απετράπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

  • Μία ακόμη αυτοκτονία απετράπη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT», συνέβαλε ουσιωδώς στην αποτροπή μιας ακόμα περίπτωσης εκδήλωσης πρόθεσης αυτοκτονίας και συγκεκριμένα μιας 22χρονης αλλοδαπής, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου.

Σε συνεργασία με το τοπικό αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας της, η 22χρονη, εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προχθές (17/12/2015) το απόγευμα, ότι άγνωστη χρήστης του διαδικτύου και συγκεκριμένα χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, εκδήλωσε την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει, σε προσωπικό μήνυμα που απέστειλε μέσω εφαρμογής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης σε έτερο χρήστη της ιστοσελίδας.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή αστυνομική έρευνα και αλληλογραφία με τη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και με εταιρίες παροχής υπηρεσιών διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, με αποτέλεσμα ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία και ο τόπος διαμονής της.

Άμεσα ενημερώθηκε το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και μετά από επιστάμενες έρευνες, εντοπίστηκε το άτομο και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για 22χρονη αλλοδαπή, ενώ διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας, ενώ το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως