19 Δεκέμβριος 2015, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2015, 16:14

«Έφυγε» ο τελευταίος επιζών του υποβρυχίου «Παπανικολής»

  • «Έφυγε» ο τελευταίος επιζών του υποβρυχίου «Παπανικολής»

Σε ηλικία 101 ετών έφυγε από τη ζωή ο Νικόλαος Τασιάκος, το τελευταίο μέλος του ηρωικού υποβρυχίου «Παπανικολής», όπως αναφέρει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πέθανε λίγες μέρες προτού συμπληρωθούν 75 χρόνια από τη χειμωνιάτικη εκείνη νύχτα του 1940, παραμονές Χριστουγέννων, όταν το «Παπανικολής» κατόρθωσε να βυθίσει στα Στενά του Οτράντο τρία ιταλικά οπλιταγωγά, που μετέφεραν όπλα και άλλο πολεμικό υλικό στα παράλια της Αλβανίας, προς ενίσχυση των ιταλικών δυνάμεων που μάχονταν κατά των Ελλήνων.

Γεννημένος στις 9 Αυγούστου 1915, ο Ν. Τασιάκος είχε τιμηθεί με τον «Σταυρό Αξίας και Τιμής Α' Τάξεως» για τις διακεκριμένες υπηρεσίες του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και την πατρίδα. Λίγο μετά το φετινό καλοκαίρι, σε μια μεγάλη εκδήλωση στη Δρακότρυπα, τον τόπο καταγωγής του, δώρισε στο Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο «Η Ανάπλαση» όλες τις τιμητικές του διακρίσεις και τα μετάλλια.

Η κηδεία του Ν. Τασιάκου θα γίνει τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 16:00, στο κοιμητήριο Χαλανδρίου, από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Δείτε τη συνέντευξη που είχε δώσει ο εκλιπών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τον Οκτώβριο του 2012.