18 Δεκέμβριος 2015, 23:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2015, 14:57

Η ώρα της κρίσης στη Νέα Δημοκρατία

  • Η ώρα της κρίσης στη Νέα Δημοκρατία

Να ξορκίσει το φάντασμα του φιάσκου των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου επιχειρεί η ΝΔ αυτήν την Κυριακή. Για αυτό και σε όλους τους τόνους επαναλαμβάνουν ότι οι εκλογές αυτή τη φορά θα γίνουν κανονικά. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της ΝΔ, οι κάλπες ανοίγουν την Κυριακή στις 07:00 και να κλείνουν στις 19:00.

Επίσης σύμφωνα με την ΚΕΦΕ οι ψηφοφόροι μπορούν να ασκήσουν το δικαίωμά τους σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών ενώ πριν κάποιος ψηφίσει συμπληρώνει αίτηση επαναβεβαίωσης/εγγραφής μέλους υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία του.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου όπως αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο.

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 ευρώ ενώ σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ο ψηφοφόρος θα προσέλθει στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε την πρώτη φορά, χωρίς να πληρώσει.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου (είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιανουαρίου του 2016), δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι είχαν ψηφίσει και στον πρώτο γύρο.