18 Δεκέμβριος 2015, 21:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2015, 20:36

Με πρόταση Μπέου ο νέος δήμαρχος Βόλου

  • Με πρόταση Μπέου ο νέος δήμαρχος Βόλου
    Ο Αχιλλέας Μπέος (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Σπύρος Χορχούμπας)

Ο μέχρι σήμερα αντιδήμαρχος, αρμόδιος για θέματα τουρισμού Θάνος Θεοδώρου είναι το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον Αχιλλέα Μπέο, στη θέση του δημάρχου Βόλου, για όσο διάστημα θα διαρκέσει η αργία του.

Ο Αχιλλέας Μπέος ανακοίνωσε στις 2 μετά το μεσημέρι στη συνεδρίαση της δημοτικής του ομάδας, το πρόσωπο που επέλεξε να τον αντικαταστήσει και που θα εκλεγεί νέος δήμαρχος από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει τεθεί σε αργία με απόφαση που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας μετά το αμετάκλητο παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων του 2011.

Η δίκη έχει ορισθεί για τον Απρίλιο του 2016.

Πάντως ο νέος δήμαρχος ξεκαθάρισε ότι υποκαθιστά προσωρινά τον Αχιλλέα Μπέο γιατί όπως τόνισε οι δήμαρχοι εκλέγονται από το λαό.

«Για όσους τους διαφεύγει, ο δήμαρχος εκλέγεται μέσα από την πιο δημοκρατική διαδικασία αυτή των εκλογών, από τους πολίτες και όχι από τα συμβούλια. Άρα η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει την ολοκλήρωση του έργου της σύμφωνα με την εντολή που της έδωσε ο βολιώτικος λαός», είπε.

«Η πρόταση του δημάρχου και η ομόφωνη απόφαση της ομάδας μας με τιμούν ιδιαιτέρως και απόλυτη δέσμευσή μου είναι να ακολουθήσω πιστά τις αποφάσεις του δημάρχου μας ως προς το πρόγραμμα και τη διοίκηση του Δήμου μας».