17 Δεκέμβριος 2015, 12:46 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2015, 12:46

Καμμένος: Κοινές εκδηλώσεις Ελλάδας-Αρμενίας για τις Γενοκτονίες

  • Καμμένος: Κοινές εκδηλώσεις Ελλάδας-Αρμενίας για τις Γενοκτονίες
    (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)
  • Καμμένος: Κοινές εκδηλώσεις Ελλάδας-Αρμενίας για τις Γενοκτονίες
    (φωτ.: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας)

Κοινές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και των Αρμενίων, καθώς και τη συνεργασία Ελλάδας-Αρμενίας στην Αμυντική Βιομηχανία, προανήγγειλε ο Πάνος Καμμένος.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ερεβάν, συναντήθηκε τόσο με τον Αρμένιο ομόλογό του Σεϊράν Οχανιάν όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών Έντουαρντ Ναλμπαντιάν.

«Η ιστορία των λαών μας είναι γραμμένη με αίμα το οποίο χύθηκε από το ίδιο μαχαίρι. Εκατό χρόνια από τη Γενοκτονία του αρμενικού λαού και του ελληνισμού του Πόντου, θα προχωρήσουμε σε κοινές εκδηλώσεις γιατί οι λαοί που ξεχνούν την ιστορία τους πεθαίνουν», σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Καμμένος: Η Ελλάδα και η Αρμενία, παρότι έχουν προχωρήσει μπροστά, συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προκλήσεις στην περιοχή τους.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου και των χωρικών υδάτων της Ελλάδας από την Τουρκία, ενώ μίλησε και για την Κύπρο που η μισή παραμένει κατεχόμενη από τουρκικά στρατεύματα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας και της Αρμενίας, με άριστες σχέσεις με το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Ρωσία, «αποτελούν την εγγύηση σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή».

Σε αυτή την επίσκεψη επιβεβαιώθηκε η συνεργασία Ελλάδας και Αρμενίας στην Αμυντική Βιομηχανία.

Ο Πάνος Καμμένος ενημερώθηκε, ακόμα, για το θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ αλλά και για το θέμα της τρομοκρατίας.