16 Δεκέμβριος 2015, 21:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2015, 21:01

Αλεξιάδης προς Τράπεζες: Μειώστε τις προμήθειες στις κάρτες

  • Αλεξιάδης προς Τράπεζες: Μειώστε τις προμήθειες στις κάρτες

Σε νέες... συστάσεις προς τις τράπεζες να μειώσουν τις μεγάλες και παράλογες χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Κατήγγειλε την επιβολή προμηθειών 3% στις πιστωτικές κάρτες και χρέωση 0,5 ευρώ για ηλεκτρονικές πληρωμές. Ακόμη, επέκρινε το γεγονός ότι τα πιστωτικά ιδρύματα προχωρούν και σε άλλες υπέρογκες χρεώσεις όπως ότι χρεώνουν 0,35 ευρώ για πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ μέσω κάρτας και 0,5 ευρώ για πληρωμή λογαριασμού μέσω e-banking, το οποίο ωστόσο δεν έχει κανένα κόστος και θα έπρεπε να ήταν πολύ φτηνότερο.

Ανέφερε, επίσης, ότι ορισμένες τράπεζες ζητούν 280 ευρώ για να τοποθετήσουν σε καταστήματα ειδικό μηχανάκι για πιστωτικές κάρτες.

Τέλος, ο Τρύφων Αλεξιάδης επανέλαβε προς τα μέλη της Επιτροπής ότι πρόκειται να καταθέσει νομοσχέδιο για τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, το οποίο και θα παρέχει κίνητρα στις επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές πληρωμές και τόνισε πως η κυβέρνηση θα αντιγράψει από τις χώρες του εξωτερικού, τις βέλτιστες πρακτικές σε αυτό το θέμα.