19 Δεκέμβριος 2015, 21:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 19 Δεκέμβριος 2015, 18:42

Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση ημερολογίου στο Σύλλογο Ιμβρίων

  • Έκθεση φωτογραφίας και παρουσίαση ημερολογίου στο Σύλλογο Ιμβρίων
    (Φωτ.: imvrosisland.org/Β. Γιάντας)

Σε μια όμορφη εκδήλωση, όπου αναδείχθηκαν αξιόλογες δημιουργίες κι ο νέος άνεμος που πνέει στην Ίμβρο με την επαναλειτουργία του ελληνικού σχολείου, ο Σύλλογος Ιμβρίων πραγματοποίησε τα εγκαίνια της 2ης έκθεσης φωτογραφίας παρουσιάζοντας και το ημερολόγιο του 2016.

Την εκδήλωση, που έγινε σε αίθουσα του Συλλόγου στη Νέα Σμύρνη, χαιρέτισε ο Πάρις Ασανάκης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων εξήρε το φωτογραφικό έργο αλλά και το ταλέντο του Δημήτρη Αραμπατζή.

«Φαίνεται σαν να παίρνει τη σκυτάλη από μια σειρά φωτογράφων άλλων πιο διάσημων, κι άλλων λιγότερο, ξεκινώντας από τον Σπύρο Μελετζή», τόνισε ο Π. Ασανάκης για τον Ίμβριο Δ. Αραμπατζή, που έδωσε φωτογραφικό υλικό για το ημερολόγιο του Συλλόγου.

Επίσης, ο Π. Ασανάκης εγκωμίασε τη δράση του Χάρη Μουρελάτου, υπεύθυνου διδασκαλίας του τμήματος φωτογραφίας, που εδώ και τέσσερα χρόνια προσφέρει αφιλοκερδώς στο Σύλλογο και βάζει τη δική του, σημαντική πινελιά στα εικαστικά δρώμενα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων αποκάλυψε ακόμη ότι μέσα στο 2016 θα γίνουν δύο ή τρεις ιδιαίτερες εκδηλώσεις-δραστηριότητες στην Ίμβρο. Η πρώτη θα αφορά τα 25 χρόνια πατριαρχίας του –Ίμβριου στην καταγωγή– Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ενώ οι άλλες θα έχουν στόχο να αναδείξουν τον ελληνικό πολιτισμό του νησιού.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα στους απανταχού Ιμβρίους να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται με την επιστροφή ελληνικών οικογενειών στο νησί.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Π. Ασανάκης

Ειδικότερα, έστειλε μήνυμα προς τη νέα γενιά ζητώντας να γίνει πιο ενεργή και να συμμετέχει περισσότερο στα κοινά. «Οι νέοι αποτελούν το συγκριτικό μας πλεονέκτημα, στην προσπάθεια που γίνεται για αλλαγή σελίδας. Όποιος βρεθεί στους Αγίους Θεοδώρους και στα Αγρίδια, θα δει ότι με τα σχολεία πνέει άλλος άνεμος. Αυτός ο άνεμος για να απελευθερωθεί, πρέπει να συνεισφέρει η νέα γενιά».

Εκδηλωσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ05
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2015
19:30
Παράλληλα, εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας της ομάδας «Σπύρος Μελετζής».